Πρόσκληση για καινοτόμες επιχειρήσεις στη Θερμοκοιτίδα του BIC ΑΤΤΙΚΗΣ στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

31.10.2006

Νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών καλούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στέγασή τους στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Κέντρου Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής (BIC Αττικής) στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Η Θερμοκοιτίδα αναμένεται να στεγάσει περίπου 13 νέες επιχειρήσεις με προοπτικές γρήγορης ανάπτυξης σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο επιφάνειας 520 τ.μ.

Συγκεκριμένα, η Θερμοκοιτίδα απευθύνεται σε νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, καθώς και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που προτίθενται να αξιοποιήσουν μια καινοτομία. Προσφέρονται βασικές λειτουργικές υπηρεσίες (επιπλωμένοι χώροι εργασίας, κοινόχρηστοι χώροι, γραμματειακή υποστήριξη, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, συμβουλευτικές υπηρεσίες), δικτύωση με ειδικούς συνεργάτες για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών (π.χ. δικηγόρους, λογιστές κ.ά.) και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (υπηρεσίες χρηματοδότησης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεργασίες με Venture Capital, τράπεζες και επενδυτές, υπηρεσίες marketing και διαχείρισης γνώσης).

Η στέγαση στη Θερμοκοιτίδα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε μια επιχείρηση, όπως μείωση του κόστους λειτουργίας, συντόμευση του χρόνου έναρξης των εργασιών της, δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών με συστεγαζόμενες επιχειρήσεις. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα μεταστέγασης μιας επιχείρησης από τη Θερμοκοιτίδα σε γειτονικούς μεγαλύτερους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να υποβάλουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, το οποίο θα αξιολογηθεί από ειδική επιτροπή σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα υποστήριξής του στη Θερμοκοιτίδα. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής μιας επιχείρησης στη Θερμοκοιτίδα είναι τρία χρόνια, ενώ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μια επιχείρηση μπορεί να παραμείνει μέχρι και πέντε χρόνια.

Σημειώνεται πως το BIC Αττικής ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, με τη συμμετοχή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τραπεζών, πανεπιστημίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ. Στόχος είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων και της εισαγωγής καινοτομικών μεθόδων και νέων τεχνολογιών στις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το Κέντρο είναι μέλος του European Business & Innovation Centres Network (EBN), του μεγαλύτερου δικτύου επιχειρήσεων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κόσμο, που αριθμεί 290 μέλη στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες:
BIC Αττικής (Δημήτρης Καρύδης, Αντώνης Λιβιεράτος)
Τηλ.: 210 3314230-1, Fax: 210 3314232
Email: d.karydis@bicofattika.gr, alivieratos@bicofattika.gr

Μάθετε Περισσότερα