Online πληροφόρηση και δικτύωση για τις ΜΜΕ της περιφέρειας

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε αγροτικές και μειονεκτικές αστικές περιοχές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε online πληροφόρηση και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής, στο πλαίσιο του έργου 'EMBRACE'. Στο έργο, που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG, συμμετέχουν 12 οργανισμοί από 5 χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία), με συντονιστή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης των συγκεκριμένων ΜΜΕ στην Κοινωνία της Πληροφορίας και της Γνώσης για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Οι online υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πληροφόρηση για ευκαιρίες χρηματοδότησης και ανεύρεση επενδυτών, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και ενημέρωση για νέες μεθόδους και μέσα μεταφοράς τεχνολογίας, καινοτομίας και τεχνογνωσίας. Επιπλέον, το δίκτυο EMBRACE παρέχει στις ΜΜΕ τη δυνατότητα να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες και να δικτυωθούν με επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα, δημόσιους οργανισμούς, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Βλαχογιάννης Εμμανουήλ
Τηλ.: 2310 370110, Fax: 2310 370114
E-mail: root@ebeth.gr

Μάθετε Περισσότερα