Παρουσίαση βιβλίου: "Το επιχειρηματικό κράτος" της Mariana Mazzucato

19.05.2016
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Οι Εκδόσεις Κριτική και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Το επιχειρηματικό κράτος - Ανατρέπωντας μύθους" της καθηγήτριας οικονομικών Mariana Mazzucato, η οποία και θα είναι η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης. 

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο αναπληρωτής υπουργός έρευνας και καινοτομίας Κώστας Φωτάκης. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι, επίσης, η Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, o Κωστής Βαΐτσος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κσι ο Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής τεχνολογικής, οικονομικής και βιομηχανικής στρατηγικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Η Mariana Mazzucato είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex, όπου κατέχει την έδρα RM Phillis στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική (Science and Technology Policy). Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται στη σχέση μεταξύ χρηματοοικονομικών αγορών, καινοτομίας και οικονομικής μεγέθυνσης. Πλούσιο υλικό για την ίδια και το έργο της μπορείτε να βρείτε στην προσωπική της σελίδα www.marianamazzucato.com

Το βιβλίο της "Το επιχειρηματικό κράτος" αποτελεί σημείο αναφοράς στη διεθνή συζήτηση για τη σχέση του κράτους με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Επίλεχτηκε από τις Financial Times με τα βιβλία της χρονιάς το 2013.

H πρόσκληση της εκδήλωσης

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook