Διαδικτυακό εργαστήριο του SymbIASIS "Από την ιδέα στην αγορά της Υγείας: Προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκή πιστοποίηση και ωρίμανση τεχνολογικών λύσεων"

Πότε και πού;

25.09.2023
Διαδικτυακά

Το εργαστήριο του πρωτοποριακού προγράμματος επιτάχυνσης SymbIASIS με τίτλο "Από την ιδέα στην αγορά της Υγείας: Προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκή πιστοποίηση και ωρίμανση τεχνολογικών λύσεων" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 14.00-16.00) από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως στις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο SymbIASIS καθώς και στις κλινικές και τα νοσοκομεία του προγράμματος.

Ο χώρος των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της Υγείας, και ιδιαίτερα της Ψηφιακής Υγείας,  σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, η οποία έχει ενισχύσει τη ζήτηση και τις επενδύσεις σε ιατρικές εφαρμογές και λύσεις με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο, θα εστιάσει στα παρακάτω θέματα:

  • Προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας και κατοχύρωση δικαιωμάτων καινοτόμων λύσεων στο χώρο της Υγείας. Τα δικαιώματα της ΔΙ, οι στρατηγικές και τα ορόσημα
  • Πιστοποίηση προϊόντων στο χώρο της Υγείας – Τo σήμα CE – Η διαδικασία της πιστοποίησης, τα προαπαιτούμενα και τα σχετικά ορόσημα
  • Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Υγεία, οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας smartHEALTH για πιλοτικές δοκιμές πριν από την επένδυση (test before invest)

Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν, οι:

  • Δρ Νίκος Μηνάς, European Patent Attorney @ Coolroe Consulting, Dublin.
  • Δρ Γιάννης Δημητρακόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Κέντρο Αρχιμήδης ΕΚΠΑ
  • Κωνσταντίνος Κωνσταντέλλος, Δικηγόρος LL.M., Δικηγορική Εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες
  • Γιώργος Μέγας, Συντονιστής του EIT Health HUB & Έργου SymbIASIS
  • Κώστας Καραμάνης, FORTH/CeHA, Digital Health Transformation

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Γιώργο Μέγα, συντονιστή του EIT Health Hub στην Ελλάδα, τηλ. 2102204921, megas@ekt.gr, και Μάριο Ροϊδη, EIT Health HUB/ Enterprise Europe Network Hellas Innovation Consultant, τηλ. 2102204924, mroidis@ekt.gr.

Διοργάνωση