Εκδήλωση "Sharing Economy (Οικονομία Διαμοιρασμού): Πώς επιτυγχάνω τη διάρκεια του εγχειρήματος;"

Πότε και πού;

22.11.2018
Ολλανδική πρεσβεία, Αθήνα, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), σε συνεργασία με το co-working space Orange Grove, διοργανώνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 εκδήλωση για την Οικονομία Διαμοιρασμού (“Sharing Economy”) για να αναλύσει τις προκλήσεις βιωσιμότητας ενός Εγχειρήματος Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture) και να συζητηθούν πιθανές λύσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Orange Grove (16.45-20.00, Bασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα).

Η εκδήλωση "Sharing Economy (Οικονομία Διαμοιρασμού): Πώς επιτυγχάνω τη διάρκεια του εγχειρήματος; Towards a sustainable Sharing Economy Venture" απευθύνεται σε επιχειρήσεις και εγχειρήματα από όλο το φάσμα του Sharing Economy, καθώς και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό.

Καλεσμένοι για μία χρήσιμη συζήτηση-συνέντευξη θα είναι εκπρόσωπος της Δικηγορικής Εταιρείας Τζουγανάτος και Συνεργάτες και οι ιδρυτές των εταιριών:  Poulise-to, Ridemind, Mermix και Coho της Οικονομίας Διαμοιρασμού. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα εξής κρίσιμα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένα Εγχείρημα Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture), ώστε να επιτύχει τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια:

  • Δημιουργία και προώθηση του marketplace
  • Πώς να βρείτε τους πρώτους πελάτες σας
  • Φορολογία και νομικά ζητήματα στην Ελλάδα
  • Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του να βρεθεί ένας καλός developer

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου BeShared: Embracing Innovation and Interconnection in the Sharing Economy, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME, και το οποίο υλοποιεί το ΕΚΤ ως εταίρος του Enterprise Europe Network.

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Φανή Λαμπριανίδου, email: lamprianidou@ekt.gr

Διοργάνωση