Προκήρυξη μιας (1) θέσης Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα (ΕΛΕ) Β’ βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Μέτρηση του οικονομικού και κοινωνικού αντικτύπου των ενεργητικών δημόσιων πολιτικών για την απασχόληση και την αξιοποίηση του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού»

20.04.2023 έως 01.06.2023

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ:

Μια (1) θέση Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα Β’ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Μέτρηση του οικονομικού και κοινωνικού αντικτύπου των ενεργητικών δημόσιων πολιτικών για την απασχόληση και την αξιοποίηση του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού».

Η ανωτέρω θέση εντάσσεται στις στατιστικές και μελετητικές δραστηριότητες του ΕΚΤ σε θέματα που αφορούν το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό ως κεντρικής συνιστώσας του ελληνικού οικοσυστήματος Έρευνας Ανάπτυξης Καινοτομίας και Ψηφιακού μετασχηματισμού. Η θέση έχει ως στόχο να ενισχύσει, επιστημονικά και επιχειρησιακά, την ικανότητα του ΕΚΤ για την αποτύπωση των κυριότερων χαρακτηριστικών του ανθρώπινου αυτού δυναμικού, την ανάδειξη των παραγόντων που επιδρούν στην απασχόλησή του εντός της χώρας όπως εξελίσσονται με βάση συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και προκλήσεις -αναπτυξιακές, οικονομικές και κοινωνικές- και τη μέτρηση του αντικτύπου των δημόσιων πολιτικών που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και αξιοποίησης των επιστημόνων και ερευνητών για την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου.

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης αφορά στην ανάπτυξη εννοιολογικών πλαισίων ανάλυσης, στον σχεδιασμό μεθόδων έρευνας και στην εφαρμογή στατιστικών διαδικασιών για τη μέτρηση του οικονομικού και κοινωνικού αντικτύπου –ενδεικτικά: χαρακτηριστικά απασχόλησης, αγορά εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, brain sustain- των ενεργητικών δημόσιων πολιτικών για την απασχόληση και την αξιοποίηση του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού.

Έμφαση δίνεται στην εξαίρετη θεωρητική γνώση και εμπειρία στην: α) ανάλυση των πολιτικών απασχόλησης στην Ελλάδα και την ΕΕ β) αξιολόγηση των μακροοικονομικών, διαρθρωτικών και εκπαιδευτικών παραγόντων που επηρεάζουν την απασχολησιμότητα του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού γ) ανάπτυξη μοντέλων ερμηνείας διαφορετικών εκφάνσεων που συνδέονται με την αγορά εργασίας και τις ενεργητικές δημόσιες πολιτικές απασχόλησης.

Υποβολή δικαιολογητικών:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση της υποψηφιότητάς τους και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «ΑΠΕΛΛΑ» στην διαδικτυακή διεύθυνση https://apella.minedu.gov.gr/ με κωδικό θέσης APP33570.

Η καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 1η Ιουνίου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Η μη υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών με τον ανωτέρω τρόπο και εντός της ανωτέρω ημερομηνίας συνιστά λόγο απαράδεκτου της αίτησης.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση secretary@ekt.gr.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 20.04.2023 (ΑΔΑ: ΨΜ7246ΜΓ35-209).