Προκήρυξη μιας (1) θέσης Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα (ΕΛΕ) Β’ βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Ανάπτυξη εννοιολογικών και μεθοδολογικών πλαισίων μέτρησης παραγόντων και συντελεστών ψηφιακής καινοτομίας»

20.04.2023 έως 01.06.2023

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ:

Μια (1) θέση Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα Β’ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Ανάπτυξη εννοιολογικών και μεθοδολογικών πλαισίων μέτρησης παραγόντων και συντελεστών ψηφιακής καινοτομίας».

Η ανωτέρω θέση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ για την παραγωγή των επίσημων ευρωπαϊκών, εθνικών και άλλων σχετικών στατιστικών δεικτών σε τομείς έρευνας, ανάπτυξης, καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας. Η θέση έχει ως στόχο να ενισχύσει, επιστημονικά και επιχειρησιακά, την ικανότητα του ΕΚΤ στην ανάπτυξη ορθών και κατάλληλων εννοιολογικών και μεθοδολογικών πλαισίων και την εφαρμογή τους για τη βελτίωση των ήδη παραγόμενων στατιστικών, την επικαιροποίησή τους με συμπερίληψη νέων μεταβλητών και την ανάπτυξη νέων ή /και πειραματικών στατιστικών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες στατιστικές ανάγκες μέτρησης με έμφαση στην ψηφιακή καινοτομία.

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης αφορά στην ανάπτυξη εννοιολογικών και μεθοδολογικών πλαισίων αποτύπωσης των παραγόντων και των συντελεστών της ψηφιακής καινοτομίας, με έμφαση στην οπτική των επιχειρήσεων και των χρηστών, καθώς και στις διαδικτυακές εφαρμογές. Επίσης, αφορά τη δυνατότητα συμπερίληψης επιστημονικών γνώσεων που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους σε μεθόδους που αποτυπώνουν την καινοτομία (διεπιστημονικότητα), την κατανόηση των αναδυόμενων τεχνολογιών που κινητοποιούνται στις καινοτόμες διεργασίες και ιδιαίτερα του διαδικτύου στο επίπεδο του σχεδιασμού, καθώς και των επιχειρηματικών πρακτικών και στρατηγικών που υλοποιούνται μέσα από την καινοτομία.

Η ικανότητα ποιοτικής ανάλυσης και χαρακτηρισμού των φαινομένων καινοτομίας που παρατηρούνται στο διαδίκτυο και στις αναδυόμενες τεχνολογίες από την σκοπιά της επιστήμης Διοίκησης αποτελεί τη βάση για την παραγωγή αντίστοιχων δεικτών μέτρησης.

Έμφαση δίνεται στην εξαίρετη θεωρητική γνώση και εμπειρία α) ανάλυσης και μοντελοποίησης καινοτομιών που προκύπτουν από νέες τεχνολογίες, β) σχεδιασμού και αποτύπωσης καινοτόμων διαδικασιών και διεργασιών που να λαμβάνουν υπόψη τις ιδέες, γνώσεις και καινοτομίες χρηστών, γ) συντονισμού και υποστήριξης διεπιστημονικών συνεργασιών για την εφαρμογή αντίστοιχων μεθοδολογιών.

Υποβολή δικαιολογητικών:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση της υποψηφιότητάς τους και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «ΑΠΕΛΛΑ» στην διαδικτυακή διεύθυνση https://apella.minedu.gov.gr/ με κωδικό θέσης APP33569.

Η καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 1η Ιουνίου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Η μη υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών με τον ανωτέρω τρόπο και εντός της ανωτέρω ημερομηνίας συνιστά λόγο απαράδεκτου της αίτησης.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση secretary@ekt.gr.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 20.04.2022 (ΑΔΑ: 92ΥΔ46ΜΓ35-ΔΛΩ).