MSCA-NET

Το έργο MSCA-NET έχει σαν κύριο στόχο την διευκόλυνση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Σημείων Επαφής (ΕΣΕ) για την επίτευξη ενός συνεπούς και εναρμονισμένου επιπέδου υποστήριξης των Σημείων Επαφής. Η επιστημονική κοινότητα μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το έργο, και να υποστηρίξει αποτελεσματικότερα τις συμμετοχές της σε δράσεις MSCA, να τις απλοποιήσει και να τις κάνει πιο αποτελεσματικές. Φέρνει κοντά και βοηθάει να χτίσουν δεσμούς συνεργασίας διαφορετικοί ενδιαφερόμενοι φορείς, φορείς που λειτουργούν διαμεσολαβητικά και δίκτυα σε διαφορετικές κλίμακες.

Το έργο επιμερίζεται σε πέντε πακέτα εργασίας που αφορούν (α) τη διαχείριση και την επικοινωνία, (β) την εκπαίδευση, το μέντορινγκ και την υποστήριξη, (γ) τα παρεχόμενα εργαλεία, (δ) τις στρατηγικές ανάπτυξης ικανοτήτων, και (ε) συνέργειες και συνεργασία

URL
Διάρκεια
2022 έως 2025
Φορέας Χρηματοδότησης
Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας Research Executive Agency (REA)
Θεματικό Πεδίο
Επιστημονική Αριστεία, Δικτύωση
Ρόλος ΕΚΤ
Εταίρος. Το ΕΚΤ στο πλαίσιο του τέταρτου πακέτου εργασίας του Έργου που αφορά τις στρατηγικές ανάπτυξης ικανοτήτων είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση έρευνας ερωτηματολογίου για τη συγκριτική αξιολόγηση των νεοεισερχόμενων ΕΣΕ και λειτουργεί υποστηρικτικά στο πέμπτο πακέτο εργασίας που αφορά τις συνέργειες και τις συνεργασίες του Έργου.
Αποτέλεσμα
Το Έργο MSCA-NET αναμένεται να βελτιώσει & να εναρμονίσει τις υπηρεσίες των Εθνικών Σημείων Επαφής MSCA και να απλοποιήσει την πρόσβαση των πιθανών ωφελουμένων στις προσκλήσεις MSCA του Horizon Europe.