NCP4Industry

Το NCP4Industry είναι το διεθνές δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής στη Βιομηχανία στον Ορίζοντα Ευρώπη το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της Βιομηχανίας. Το δίκτυο αποτελείται από περισσότερους από 15 εταίρους από χώρες της Ε.Ε.

URL
Διάρκεια
2022 έως 2025
Φορέας Χρηματοδότησης
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ορίζοντας Ευρώπη
Θεματικό Πεδίο
Βιομηχανία
Ρόλος ΕΚΤ
Στο έργο NCP4Industry συμμετέχουν τα μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής για το Cluster 4 Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα (Digital, Industry, Space) στον Ορίζοντα Ευρώπη και που εξειδικεύονται στον τομέα της Βιομηχανίας. Το ΕΚΤ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα για το πρόγραμμα Cluster 4 Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα του Ορίζοντα Ευρώπη
Στόχος
Κύριος στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των ευρωπαϊκών οργανισμών που λειτουργούν ως Εθνικών Σημείων Επαφής (ΕΣΕ), τα οποία συγκρεντώνουν εμπειρία και βαθιά κατανόηση του Ορίζοντα Ευρώπη – των στόχων και του αντίκτυπου του στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ακόμα, το έργο στοχεύει στην ομοιογενή παροχή υπηρεσιών των Εθνικών Σημείων Επαφής και στην αύξηση των επιτυχημένων προτάσεων – ειδικά από τρίτες χώρες ή χώρες με χαμηλή συμμέτοχή. Μέσω του δικτύου και της στενότερης συνεργασίας, τα ΕΣΕ ανταλλάσσουν εμπειρίες και καλές πρακτικές με στόχο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη όσων υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα.