EIT Health

Το EIT Health είναι ένα δίκτυο κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 150 εταίρους και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology - EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του EIT Health είναι να φέρει πρωτοποριακές λύσεις και νέες υπηρεσίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βοηθώντας τους Ευρωπαίους πολίτες να βελτιώσουν την υγεία τους και να ζήσουν περισσότερο.

Το EIT Health συνδέει όλους τους φορείς της υγειονομικής περίθαλψης πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα, φροντίζοντας να συμπεριλάβει όλες τις πλευρές του «τριγώνου της γνώσης», έτσι ώστε η καινοτομία να εμφανιστεί εκεί που συναντώνται η έρευνα, η εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα προς όφελος των πολιτών.

URL
Διάρκεια
2017 έως 2024
Φορέας Χρηματοδότησης
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ορίζοντας 2020 – Ορίζοντας Ευρώπη – EIT
Θεματικό Πεδίο
Υγεία, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, νεοφυείς επιχειρήσεις
Ρόλος ΕΚΤ
Το ΕΚΤ είναι ο κόμβος του EIT Health για την Ελλάδα (EIT Health HUB). Υλοποιεί μία σειρά δράσεων με σκοπό την ενεργοποίηση του οικοσυστήματος της καινοτομίας στην υγεία και την διασύνδεσή του με το ευρύτερο δίκτυο του ΕΙΤ καθώς και με το EIT Health Innostars CLC, μία από τις 8 γεωγραφικές περιοχές του ΕΙΤ. Το ΕΚΤ σχεδιάζει, υλοποιεί και επικοινωνεί προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης φοιτητών και αποφοίτων.
Στόχος
Το EIT Health είναι μοναδικά τοποθετημένο στο σημείο τομής των κορυφών του τριγώνου της γνώσης, στο σημείο δηλαδή συνάντησης των επιχειρήσεων, της έρευνας και της εκπαίδευσης φέρνοντας πραγματικά καινοτόμες λύσεις στην αγορά για την βελτίωση της υγείας των πολιτών και της οικονομίας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πληθώρας προγραμμάτων εκπαίδευσης, επιτάχυνσης και ενίσχυσης που κάθε χρόνο προσφέρει σε Startups, Scaleups, Spin-offs και Idea-teams. Επιπρόσθετα προσφέρονται σε σπουδαστές, αποφοίτους και επιχειρηματίες στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικά προγράμματα, καλοκαιρινά σχολεία καθώς και σχολεία εντατικής εκπαίδευσης επιχειρηματικότητας. Στόχος είναι ο μετασχηματισμός του συστήματος της υγείας με γνώμονα την καινοτομία όπως αυτή πηγάζει από την εκπαίδευση και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης , διάγνωσης, περίθαλψης και διαβίωσης για τους ασθενείς.