STARTUP3

Όραμα του έργου είναι η οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος έξυπνων «χώρων», ένα Hub of Hubs βαθιάς τεχνολογίας το οποίο ενθαρρύνει νεοφυείς επιχειρήσεις να μεγεθύνονται  (Scale) καθώς και να προσελκύουν νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης και συνεργασίας με σκοπό στην επέκτασή (expansion) τους.

URL
Διάρκεια
2020 έως 2021
Φορέας Χρηματοδότησης
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ορίζοντας 2020
Θεματικό Πεδίο
Καινοτομία, επιχειρηματικότητα
Ρόλος ΕΚΤ
Εταιρός. Το έργο έχει συνέργειες με τα υπόλοιπα έργα του οργανισμού τα οποία σχετίζονται με την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα και κυρίως, με το έργο EIT Health.
Στόχος
Το έργο Startup3 βοηθάει τις ομάδες/εταιρείες: 1. να εντάσσουν στην παραγωγική δραστηριότητά τους πρωτοποριακές καινοτομίες και τεχνολογίες οι οποίες προέρχονται από εφαρμόσιμες επιστημονικές ή λοιπές τεχνολογικές ανακαλύψεις σε τομείς αιχμής, 2. να βελτιώνουν τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, 3. να ευθυγραμμίζουν το Value Proposition τους με την πραγματική ζήτηση της αγοράς και με τα Key Performance Areas που αναπτύσσει το ίδιο το έργο, 4. να επικοινωνούν με κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας αιχμής, εταιρείες επενδύσεων υψηλού ρίσκου (VCs), επιταχυντές νεοφυών επιχειρήσεων, εργαστήρια καινοτομίας, επιχειρηματικές συστάδες (clusters) και Digital Innovation Hubs. Στόχος είναι η επιτάχυνση κι η ωρίμανση παραγωγικών αλληλεπιδράσεων (Upscale). Το έργο προσελκύει 300 Startups και επιλέγει σε επόμενη φάση τις 30 κορυφαίες μέσα από διαγωνιστική διαδικασία.