Net4Society4

Το Net4Society4 είναι το διακρατικό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για την κοινωνική πρόκληση 6 (SC6) «Inclusive, innovative, and reflective societies» στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Στόχος του έργου είναι η παροχή των απαιτούμενων γνώσεων, εργαλείων και πόρων στα Εθνικά Σημεία Επαφής για να υποστηρίζουν τους φορείς που πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση από την Ε.Ε. στο πρόγραμμα SC6.

Το έργο διευκολύνει τη δημιουργία διεπιστημονικών και διεθνών κοινοπραξιών μέσω (α) της διοργάνωσης χρηματιστηριακών εκδηλώσεων, (β) ειδικής υπηρεσίας αναζήτησης εταίρων και (γ) ενός ερευνητικού καταλόγου φορέων  SC6. Επιπλέον, διοργανώνονται συναντήσεις εμπειρογνωμόνων για ποικίλα ζητήματα, όπως σχετικά με τον αντίκτυπο της έρευνας SC6 και τη διάδοση των αποτελεσμάτων των συνεδριάσεων στα ΕΣΕ και τους αιτούντες.

URL
Διάρκεια
2015 έως 2019
Φορέας Χρηματοδότησης
Horizon 2020
Θεματικό Πεδίο
ΑΚΕ
Ρόλος ΕΚΤ
Εταίρος.
Αποτέλεσμα
(α) Τρία μεγάλα συνέδρια για την προβολή του προγράμματος χρηματοδότησης και τη δυνατότητα συζήτησης των μελλοντικών ερευνητικών αναγκών. (β) Έρευνες σχετικά με την ενσωμάτωση των ΑΚΕ στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Το έργο δημοσιεύει επιτυχίες και ενημερωτικά δελτία σχετικά με την ενσωμάτωση των ΑΚΕ στις δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας της Ε.Ε. καθώς κι έγγραφο το οποίο παρουσιάζει ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις ΑΚΕ σε όλο το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».