Νέος κύκλος διαλέξεων για την ψηφιακή τεχνολογία από το ΙΜΕ

21.09.2005

Νέο κύκλο διαλέξεων με θέμα τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάδειξη της πολιτισμικής πληροφορίας διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2005, στο Πολιτιστικό Κέντρο 'Eλληνικός Kόσμος'.

Οι διαλέξεις απευθύνονται στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα, αλλά και σε επαγγελματίες σε τομείς όπως πληροφορική, μουσειολογία, μέσα επικοινωνία, ιστορία και αρχαιολογία, τέχνες, αρχιτεκτονική, κ.λπ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης έργων πολιτιστικού περιεχόμενου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως είναι το Διαδίκτυο, τα πολυμέσα, τα τρισδιάστατα γραφικά, η εικονική πραγματικότητα και τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS). Η καινοτομία είναι ότι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν έργα τους με ανάλογο περιεχόμενο.

Οι εισηγήσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με σημαντική επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3-4 ώρες διαλέξεων κάθε εβδομάδα και καλύπτει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω θεματικά πεδία:

Εργαλεία και εφαρμογές πολυμέσων, Εφαρμογές με πολιτισμικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, Ψηφιακή τεκμηρίωση και διαλειτουργικότητα, Εκθέσεις και νέες τεχνολογίες, Περιφερειακή ανάπτυξη και πολιτισμός μέσα από τις νέες τεχνολογίες, Ήχος και Μουσική: Τεχνικές Ψηφιοποίησης, Δυνατότητες Προβολής και Εφαρμογές στο Διαδίκτυο, H 'πραγματική' διάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας στην αρχιτεκτονική σύνθεση, Τρισδιάστατα Γραφικά στην αναπαράσταση αρχαιολογικών χώρων, Τρισδιάστατα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (3D GIS), Εφαρμογές για προβολή σε 'θέατρα' εικονικής πραγματικότητας, Το ντοκιμαντέρ ως μέσο μετάδοσης πολιτισμικής πληροφορίας, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του ΙΜΕ.

Πληροφορίες
Πολιτιστικό Κέντρο 'Ελληνικός Κόσμος'
Ελένη Στάθη
Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
Τηλ.: 21 254 03800 (εσωτ. 196)
E-mail: digitech@ime.gr