Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο Millennium Technology

21.06.2005

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο Millennium Technology, τη μεγαλύτερη διάκριση που υπάρχει στο είδος της. Το βραβείο, συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ, απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε μια καινοτόμο τεχνολογία που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής και ενισχύει την αειφόρο ανάπτυξη. Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, έως τις 31 Οκτωβρίου 2005.

Ο νικητής του βραβείου θα αναδειχθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Millennium Technology, που χρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της Φινλανδίας, και από διεθνή επιτροπή που αποτελείται από τους καθηγητές: Jean-Claude Charpentier (Γαλλία), Bengt Nord?n (Σουηδία), Charles M. Vest (ΗΠΑ), Akito Arima (Ιαπωνία), Marja Makarow, Juhani Kuusi, Bengt Stenlund και Pekka Tarjanne (Φινλανδία).

Ο νικητής του πρώτου βραβείου Millennium Technology 2004 ήταν ο Tim Berners-Lee, o εφευρέτης του παγκόσμιου ιστού (world wide web). Ο νικητής του Millennium Technology 2006 θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2006, με την απονομή του βραβείου να λαμβάνει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2006 στο Ελσίνκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον Δικτυακό τόπο: http://www.millenniumprize.fi

Μάθετε Περισσότερα