Innovact: δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

02.06.2005

Το Ευρωπαϊκό forum Innovact για τις καινοτόμες αναπτυσσόμενες εταιρείες, το οποίο ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στη Γαλλία ως μια περιφερειακή πρωτοβουλία για νέες επιχειρήσεις που αναζητούσαν αναπτυξιακές λύσεις, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά δίκτυα. Οι δημιουργοί του forum οραματίστηκαν το Innovact ως έναν οργανισμό παροχής συγκεκριμένων λύσεων σε νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στην περιοχή Champagne-Ardennes. Σύντομα όμως έμελλε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην ανάπτυξη της καινοτομίας των επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Με αυτή την πρωτοβουλία ευελπιστούμε να μετατρέψουμε τον 21ο αιώνα σε αιώνα καινοτομίας» τόνισε ο πρόεδρος του Innovact κ. Francois Cravoisier κατά την τελετή έναρξης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Innovact στις 4-5 Οκτωβρίου 2005 στη Reims της Γαλλίας αναμένεται να συμμετάσχουν στελέχη από 200 καινοτόμες επιχειρήσεις, που θα έχουν επαφές με πέντε χιλιάδες εκπροσώπους τραπεζών, πανεπιστημίων, εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών και δημόσιων οργανισμών από το Βέλγιο, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λίβανο και Μαρόκο.

Η πρακτική του Innovact είναι απλή: νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες ή μεταφορά τεχνολογίας έρχονται σε επαφή με μέλη του Innovact, τα οποία επιδιώκουν να τις φέρουν σε επαφή με τους κατάλληλους φορείς μέσω της διοργάνωσης επιχειρηματικών συναντήσεων.

Το forum δεν παρέχει στις επιχειρήσεις μόνο την ευκαιρία να κάνουν γνωστές τις δραστηριότητές τους στα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά παρέχει και βραβεία αξίας άνω των 50 χιλιάδων ευρώ καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας δικτύων με τη συμμετοχή ερευνητών και επιχειρήσεων από διάφορες περιφέρειες της ΕΕ.

Μάθετε Περισσότερα