Βράβευση επιστημονικών ανακοινώσεων και επιχειρηματικών σχεδίων στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Βιοτεχνολογίας

17.01.2005

Η μεταφορά βιοτεχνολογικών καινοτομιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή είναι ο στόχος του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα (IGBF2) που διοργανώνεται στις 1-3 Ιουλίου 2005, στην Αθήνα. Το Συνέδριο θα καλύψει τους τομείς: Βιοτεχνολογία φυτών και ζώων, Περιβαλλοντική Βιοτεχνολογία, Ιατρική μοριακή βιολογία και βιοτεχνολογία, Μεταφορά τεχνολογίας, Χρηματοδότηση και Φαρμακευτική Ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα βραβευτεί η καλύτερη επιστημονική ανακοίνωση (poster) που θα υποβληθεί για παρουσίαση. Η ανακοίνωση θα πρέπει να έχει ως αντικείμενο τη Βιοτεχνολογία ή τις εφαρμογές της, να είναι πρωτότυπη και αδημοσίευτη, και να αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ δύο τουλάχιστον ερευνητικών εργαστηρίων. Ο νικητής θα επιβραβευθεί με το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει την εργασία του στο περιοδικό ΒΙΟ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις ανακοινώσεις τους στη Γραμματεία του Συνεδρίου μέχρι τις 30 Μαΐου 2005.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα βραβεύσει επίσης το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για εμπορικά εκμεταλλεύσιμες εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας. Η αξιολόγηση των σχεδίων, που θα θεωρηθούν απολύτως εμπιστευτικά, θα γίνει από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων με κριτήρια την πρωτοτυπία, την κατοχύρωση της ιδέας και τη δυνατότητα μελλοντικής εμπορικής εκμετάλλευσης. Το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ συνοδεύεται από τη δυνατότητα προώθησης του σχεδίου μέσω του δικτύου BIONOVA.

Σημειώνεται πως το 1ο Διεθνές Συνέδριο Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2004 με την υποστήριξη ανώτατων οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προσέλκυσε περισσότερους από 800 συμμετέχοντες και 60 ομιλητές από ακαδημαϊκά και βιομηχανικά ερευνητικά ινστιτούτα.

Μάθετε Περισσότερα