5ο Ελληνικό Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet ΜOBIUS

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet ΜOBIUS διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στις 28 Φεβρουαρίου 2005 στην Αθήνα, από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ (Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών), με την υποστήριξη του Κέντρου Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου (CAID - Center of Applied Industrial Design).

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της ποιότητας των πολυμέσων. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται διαγωνισμός για DVD/CD-ROM και δικτυακούς τόπους που καλύπτουν τους τομείς: Επιστήμες, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Μυθοπλασία. Θα απονεμηθεί επίσης το Μεγάλο Βραβείο MOBIUS.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με έργα που έχουν δημιουργηθεί μετά το Σεπτέμβριο του 2003. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 25η Φεβρουαρίου 2005. Τα έργα που θα βραβευθούν θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Μαρτίου 2005, στη Γαλλία (Reunion).

Σημειώνεται πως τα Διεθνή βραβεία ΜOBIUS διοργανώνονται από το 1992, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Παρίσι 8, σε 25 συνολικά χώρες. τα βραβεία MOBIUS. Έχουν, δε, την υποστήριξη διαφόρων Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του CNRS (Centre National de Recherche Scientifique), του CNET (Centre National d' Etudes de Telecommunications) και άλλων Οργανισμών και Υπουργείων, αρμόδιων για την έρευνα, τις νέες τεχνολογίες και τον πολιτισμό. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO.

Η Ελλάδα έχει αποσπάσει σημαντική διάκριση στην Κίνα, το Νοέμβριο του 2001, με το CD-ROM 'Μελίνα Μερκούρη' (Ειδικό Βραβείο Επιτροπής) και στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2003, με την παραγωγή 'Ακρόπολις, τα άνθη της πέτρας' (Βραβείο Πολιτισμού).

Πληροφορίες
Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών
Τηλ. 210 368 9425-6, Fax 210 32 20 820,
e-mail: mmeimaris@media.uoa.gr
http://www.media.uoa.gr/mobius
http://www.prix-mobius.net

Μάθετε Περισσότερα