Βραβείο για το καλύτερο άρθρο ή video με θέμα τις επιπτώσεις των βιομηχανικών κατασκευών στην οικονομία και την κοινωνία

03.01.2005

Συντάκτες και εκδότες από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Νορβηγία έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν 5.000 δολάρια στο διαγωνισμό που διοργανώνει η πρωτοβουλία διεθνούς συνεργασίας 'Intelligent Manufacturing Systems (IMS)' για δημοσιογραφικά άρθρα και video με θέμα τις βιομηχανικές κατασκευές και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία και την οικονομία ('Manufacturing and its Impact on Society and the Economy').

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενθάρρυνση του διαλόγου για τις βιομηχανικές κατασκευές και συγκεκριμένα για θέματα, όπως: τεχνολογικές αλλαγές, παγκοσμιοποίηση, μεταφορά βιομηχανικών εγκαταστάσεων και θέσεων εργασίας εκτός Ευρώπης, επιπτώσεις της βιομηχανίας στο περιβάλλον και την υγεία των εργαζομένων, εκπαιδευτικό σύστημα και ειδίκευση εργατικού δυναμικού. Επιπλέον, επιδιώκεται η τόνωση της δημόσιας αντίληψης ότι ο συγκεκριμένος τομέας βασίζεται σε υπηρεσίες γνώσης και προσελκύει υψηλά καταρτισμένο και διακεκριμένο προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν άρθρα και video που έχουν δημοσιευτεί στο ευρύ κοινό από την 1η Ιανουαρίου 2004 ή πρόκειται να δημοσιευτούν μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2005. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μόνο ένα άρθρο/video. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 25η Φεβρουαρίου 2005.

Τα έργα θα πρέπει να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις των βιομηχανικών κατασκευών στην κοινωνία, τις πιέσεις του ανταγωνισμού, τις τεχνολογικές αλλαγές, καθώς και το ρόλο της έρευνας και της καινοτομίας στην αντιμετώπιση των βιομηχανικών προκλήσεων.

Η αξιολόγηση των άρθρων/video θα γίνει από επιτροπή δημοσιογράφων, βιομηχανικών φορέων και ακαδημαϊκών. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης είναι η συμβολή του άρθρου/video στην επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού, οι γνώσεις για το συγκεκριμένο τομέα και η αριστεία της σύνταξης και του υποστηρικτικού υλικού. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το Μάρτιο του 2005.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία IMS υποστηρίζει και ενθαρρύνει τη συγκρότηση διεθνών ερευνητικών κοινοπραξιών για τη μελέτη των βιομηχανικών και οργανωτικών προκλήσεων του 21ου αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι εταιρειών, ερευνητικών ινστιτούτων και κυβερνητικών οργανισμών από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κορέα και τις ΗΠΑ συνεργάζονται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, την επίλυση προβλημάτων και την ανάπτυξη προηγμένων βιομηχανικών τεχνολογιών και συστημάτων που θα ωφελήσουν την κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες
European IMS Secretariat
Erastos Filos or Dietlind Jering
BU 31 3/47, B-1049 Brussels
Τηλ.: +32 2 2962492 - 2969122
Fax: +32 2 299 2865
Email: infso-rtd-ims@cec.eu.int

Μάθετε Περισσότερα