Δικτυακός τόπος για τον προσδιορισμό των ερευνητικών προτεραιοτήτων του 7ου ΠΠ

24.11.2004

Ένα νέο δικτυακό τόπο για τον προσδιορισμό των ερευνητικών πεδίων του 7ου Προγράμματος Πλαισίου εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο δικτυακός τόπος ενημερώνει για τις τρέχουσες δράσεις της ΕΕ για την έρευνα και τα Προγράμματα Πλαίσια, ενώ παρέχει τη δυνατότητα υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων από φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας.

Ο δικτυακός τόπος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τρέχουσες και προηγούμενες ερευνητικές δράσεις της ΕΕ, δείκτες Επιστήμης και Τεχνολογίας, εκδόσεις και συνέδρια. Η ενότητα για τη μελλοντική πολιτική της ΕΕ για την έρευνα παρέχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό, χρήσιμους συνδέσμους και εθνικούς κόμβους κρατών μελών που αφορούν το 7ο ΠΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τα ερευνητικά πεδία του επόμενου Προγράμματος Πλαισίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2004, είτε μέσω των θεματικών fora, τα οποία έχουν διαμορφωθεί με βάση τα αποτελέσματα προηγούμενης διαβούλευσης της ΕΕ (Ιούλιος ? Οκτώβριος 2004), είτε υποβάλλοντας την ειδική φόρμα παρατηρήσεων για θέματα που δεν εμπίπτουν στις υπάρχουσες θεματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα βασικά κριτήρια για τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων του 7ο ΠΠ αφορούν: τη συμβολή των ερευνητικών πεδίων στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του στόχου της Λισαβόνας για την εξέλιξη της Ευρώπης στην πιο δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία της γνώσης τη δυναμική για άριστη έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, με στόχο την αξιοποίησή τους ως οικονομικά και κοινωνικά οφέλη την ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία, δηλαδή την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των χωρών στο πλαίσιο των εξωτερικών οικονομιών, σύνδεση της πολιτικής έρευνας της ΕΕ με τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε άλλους τομείς και διαμόρφωση ευρωπαϊκών κέντρων αριστείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή προτάσεων: http://europa.eu.int/comm/research/future/themes/index_en.html

Μάθετε Περισσότερα