'Η Ελλάδα Δημιουργεί και Καινοτομεί': προβάλλοντας ελληνικά καινοτόμα προϊόντα

Καινοτόμα προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας, πρωτότυπες ιδέες και επιχειρηματικές προσπάθειες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς φιλοξένησε η έκθεση 'Η Ελλάδα Δημιουργεί & Καινοτομεί'. Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στη Γλυφάδα το διάστημα 16-24 Αυγούστου 2004.

Στην έκθεση συμμετείχαν 80 επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικοί φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα οι οποίοι παρουσίασαν, σε ένα χώρο έκτασης 1.000 τ.μ., τα επιτεύγματα και ευρήματά τους σε ένα ευρύ φάσμα αγορών, τεχνολογιών και εφαρμογών: πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, ρομποτική, οπτοηλεκτρική, μικροηλεκτρονική, αντισεισμική, ιατρική και περιβαλλοντική τεχνολογία, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, βιοτεχνολογία, φαρμακευτική, τρόφιμα, καλλυντικά κ.λπ.

Η έκθεση απευθυνόταν σε ξένους και έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες που ενδιαφέρονταν να αντλήσουν πληροφoρίες και να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με τις αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς. Στην έκθεση παρουσιάστηκε επίσης, ένας μικρός αριθμός από αντίγραφα εργαλείων και τεχνολογιών των αρχαίων χρόνων.

Η Έκθεση Καινοτόμων Προϊόντων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο των δράσεων για την επιχειρηματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων 'Athens Business Club 2004'.