Συνέδριο TERENA για τα δίκτυα νέας γενιάς

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των δικτύων νέας γενιάς θα παρουσιαστούν στο συνέδριο 'TERENA Networking Conference 2004', που διοργανώνει το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ / GRNET), ως εκπρόσωπος του ΤΕRΕΝΑ (Trans - European Research and Education Networking Association), στις 7-10 Ιουνίου 2004, στη Ρόδο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια στο χώρο των δικτύων υπολογιστών, στο οποίο θα παρουσιαστούν θέματα τεχνολογιών αιχμής και ερευνητικές περιοχές, όπως: ποιότητα υπηρεσιών (QoS) στα σύγχρονα δίκτυα, χρήση υπηρεσιών φωνής και video, τεχνολογία IPv6, παρακολούθηση της απόδοσης των δικτύων, οπτικές τεχνολογίες δικτύωσης, παροχή διασύνδεσης στους τελικούς χρήστες (last mile technologies), τεχνολογίες πλέγματος (Grids), κ.λπ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, εμπειρογνώμονες και στελέχη επιχειρήσεων από το χώρο των τηλεπικοινωνιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κοινότητα των δικτύων, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, και να ενημερωθούν για ερευνητικές εργασίες και εφαρμοσμένα αποτελέσματα στο χώρο των δικτύων νέας γενιάς.

Σημειώνεται πως το TERENA είναι ο Πανευρωπαϊκός Οργανισμός των Ερευνητικών - Ακαδημαϊκών Δικτύων για την προώθηση και ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην υπηρεσία της έρευνας και της εκπαίδευσης. Το ΕΔΕΤ, μέλος του δικτύου, παρέχει υπηρεσίες εθνικής και διεθνούς διασύνδεσης υψηλής χωρητικότητας στα ελληνικά ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου
http://www.terena.nl/conferences/tnc2004

Μάθετε Περισσότερα