e-Ακτιβιστές: Ανθρώπινο Δίκτυο για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική αγωγή των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι το θέμα του νέου φόρουμ συζήτησης που εγκαινίασε ο κόμβος των e-Ακτιβιστών, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα παιδείας, υγείας, κοινωνικής και συμβουλευτικής εργασίας, υπηρεσιών μεταφοράς και μετακίνησης, κ.ά.

Το ανθρώπινο δίκτυο των e-Ακτιβιστών αποτελεί πρωτοβουλία της Διαχειριστικής Αρχής για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Κοινωνία της Πληροφορίας' (ΚτΠ) και αποβλέπει στην κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της ΚτΠ.

Ο κόμβος των e-Ακτιβιστών (www.e-activistes.gr) ξεπερνά σήμερα τους 1.900 εγγεγραμμένους χρήστες από όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνει άρθρα επικαιρότητας και μελέτες για την ΚτΠ, εκδηλώσεις, επιλεγμένους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, γλωσσάριο, καθώς και πληροφορίες για τις δυνατότητες συμμετοχής σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Επιπλέον, τα μέλη του δικτύου λαμβάνουν σχετικό ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter) σε εβδομαδιαία βάση.

Η ενότητα των δημόσιων συζητήσεων αφορά την ανταλλαγή απόψεων για θέματα σχετικά με την ΚτΠ και την προώθηση νέων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών με την αξιοποίηση των ΤΠΕ. Εκτός από το νέο φόρουμ 'ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή' που αναφέρεται παραπάνω, οι δημόσιες συζητήσεις αφορούν το Ελληνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας, την Ευρυζωνική Πρόσβαση, τα Γεωγραφικά Πληροφορικά Συστήματα και τη Διαχείριση Περιεχομένου.

Σημειώνεται πως στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται η διοργάνωση 200 περίπου εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για τη διάδοση της ΚτΠ. Στις εκδηλώσεις θα κληθούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του δικτύου.

Μάθετε Περισσότερα