4ο Ελληνικό Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet Mobius

Το 4ο Ελληνικό Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet Mobius διοργανώνεται στις 21 Μαρτίου 2003, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, από το CAID (Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου).

Στόχος του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO και την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επικοινωνίας Και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), είναι η προώθηση της ποιότητας στα πολυμέσα. 

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται διαγωνισμός για CD-ROM και δικτυακούς τόπους στις κατηγορίες πολιτισμού, επιστήμης, μυθοπλασίας και εκπαίδευσης. Βραβεία θα απονεμηθούν στα έργα που θα διακριθούν σε κάθε κατηγορία, ενώ δύο επιπλέον έργα θα λάβουν το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και το Μεγάλο Βραβείο. Τα βραβευμένα έργα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 11ο Διεθνή διαγωνισμό Μobius 2003 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2003.

Σημειώνεται πως τα Διεθνή βραβεία Μobius διοργανώνονται από το 1992, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Παρίσι 8, σε 25 συνολικά χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2000, αποσπώντας σημαντική διάκριση στην Κίνα, το Νοέμβριο του 2001, με το CD-ROM 'Μελίνα Μερκούρη' που έλαβε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. 

Πληροφορίες: 
CAID Τελεσίλης 22Α, 116 35, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ.: 210 7251893
e-mail: caid@otenet.gr

Μάθετε Περισσότερα