Προγράμματα Κατάρτισης Ανωτέρων Στελεχών στην Ιαπωνία και την Κορέα

27.06.2003

Τα Προγράμματα Κατάρτισης Ανωτέρων Στελεχών (Executive Training Programmes-ΕΤPs) στην Ιαπωνία και την Κορέα είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να δώσει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία στην ιαπωνική ή την κορεάτικη αγορά και να επεκτείνουν τις εμπορικές δραστηριότητές τους. 

Τα Executive Training Programmes έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία, αφ'' ενός στο επαγγελματικό επίπεδο των συμμετεχόντων και αφ'' ετέρου στις εταιρείες που συμμετέχουν, οι οποίες αξιοποιώντας τη γνώση του στελέχους, αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ελκυστικές αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Μαϊου 2003 (προθεσμία με δυνατότητα μικρής παράτασης).   

Executive Training Programme στην Ιαπωνία 

Για παραπάνω από 20 χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία μέσω του Executive Training Programme. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν πρέπει να αγνοούν τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η Ιαπωνία με την εξαιρετικά ισχυρή αγοραστική δύναμη των 125.000.000 καταναλωτών της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται αποκλειστικά με την εταιρεία SHL για την αξιολόγηση των υποψηφίων, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν προσόντα υψηλών προδιαγραφών, αλλά και τα απαιτούμενα κίνητρα, ώστε να συμμετάσχουν επιτυχώς στο πρόγραμμα. 

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που παρέχει το πρόγραμμα. Το ETP ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα προγράμματα κατάρτισης, δεδομένου ότι προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εργαστούν σε ιαπωνικές επιχειρήσεις και να γίνουν μέρος ενός πολύ δυναμικού Ευρω-Ιαπωνικού επιχειρηματικού δικτύου. 

Κατά τους 18 μήνες της διάρκειας του προγράμματος οι συμμετέχοντες παρακολουθούν εντατικά μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, επισκέπτονται βιομηχανικές μονάδες, παρακολουθούν σεμινάρια σχετικά με την ιαπωνική κουλτούρα και τις επιχειρηματικές πρακτικές. Ακολουθεί εξάμηνη εργασιακή πρακτική σε μία ή δύο ιαπωνικές εταιρείες, σχετικές με την εταιρεία που εργάζονται στην Ελλάδα, ώστε να αναπτυχθούν επιχειρηματικές σχέσεις. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί πλήρως το πρόγραμμα, με σκοπό να καλυφθούν όλα τα έξοδα του κάθε συμμετέχοντα καθ'' όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η εταιρεία καλείται να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια του συμμετέχοντα και τυχόν συμπληρωματικά έξοδα, εάν χρειαστεί. 

Executive Training Programme στην Κορέα  

Το Executive Training Programme στην Κορέα πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακολουθώντας την επιτυχία του ETP στην Ιαπωνία. Η Κορέα έχει το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των ασιατικών χωρών και αποτελεί σταυροδρόμι μεταφορών μεταξύ Ανατολικής Ασίας και Ευρώπης, συνδέοντας το σιδηρόδρομο της Βόρειας Κορέας με τον διασιβηρικό σιδηρόδρομο. 

Το ETP στην Κορέα έχει μικρότερη διάρκεια από το ETP στην Ιαπωνία, αλλά ακολουθεί την ίδια ακριβώς δομή. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 6 μήνες μαθημάτων στην κορεατική γλώσσα και 3 μήνες προαιρετικής εργασιακής πρακτικής σε μία κορεατική εταιρεία. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν επίσης σεμινάρια για την κορεατική κουλτούρα και επισκέπτονται βιομηχανικές μονάδες. 



Πληροφορίες 
SHL Hellas (κα Πραβή) 
τηλ.: 210 8839938, fax: 210 8820686
e-mail: etp.greece@shlgroup.com
http://www.etp.org 
 

Μάθετε Περισσότερα