Νέος θεσμός επιβράβευσης για συνεργασίες μεταξύ βιομηχανικών φορέων και ερευνητικών οργανισμών

Ανακοινώθηκε ο νέος θεσμός 'Συνεργάζομαι', ένας θεσμός επιβράβευσης συνεργασιών μεταξύ βιομηχανικών φορέων (εταιρίες πληροφορικής και Βιομηχανίες) και ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς). Στόχος του θεσμού είναι να δώσει κίνητρα για Τεχνολογικές Συνεργασίες, προκειμένου να επιτευχθεί μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν, με αποδοτικό τρόπο, νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο στόχος αυτός αποτελεί και τον πυρήνα της στρατηγικής ευφυούς εξειδίκευσης που προωθείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για την περίοδο 2014-2020.

Έμμεσος στόχος του θεσμού 'Συνεργάζομαι' είναι η συνέχεια, η επέκταση και προβολή, κατά τη διάρκεια όλου του έτους, των συνεργασιών που αναπτύσσονται στα πλαίσια του ετήσιου Technology Forum (www.technology-forum.eu), αλλά και όσων προέρχονται εκτός αυτού. Οι συνεργασίες μπορούν να είναι τεχνολογικές (συμβολή τεχνογνωσίας από κάθε φορέα) ή εμπορικές (εμπορική προώθηση τεχνολογικών λύσεων) ή και τα δύο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο 'Συνεργάζομαι' είναι η συνεργασία που αναπτύχθηκε να περιλαμβάνει εφαρμογές και εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), ο ελάχιστος αριθμός συνεργαζόμενων φορέων να είναι δύο και η συνεργασία να έχει αναπτυχθεί κατά τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο των συνεργαζόμενων φορέων, αλλά είναι θετικό αν υπάρχουν φορείς και από τον χώρο της Βιομηχανίας και από τον χώρο της Έρευνας.

Οι επιβραβεύσεις για τις τρεις πρώτες Συνεργασίες θα είναι: 1ο βραβείο: 2.000 ευρώ, 2ο βραβείο: 1.000 ευρώ, 3ο βραβείο: 500 ευρώ. Επίσης θα γίνει προβολή των βραβευμένων συνεργασιών από το σύνολο των διοργανωτών του θεσμού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των συμμετοχών έχει οριστεί για τις 24 Απριλίου 2015. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 2ου Technology Forum.

Διοργανωτές του Συνεργάζομαι είναι ο Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) και ο θεσμός βρίσκεται υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Μάθετε Περισσότερα