GRBossible: ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, με τη συμμετοχή και υποστήριξη του ΕΚΤ

Το ΕΚΤ είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης και συμμετέχει με ομιλίες στα δύο Συνέδρια και σε ένα εργαστήριο της διοργάνωσης.

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action” θα πραγματοποιηθεί φέτος την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) από το skywalker.gr. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι υποστηρικτής του Φεστιβάλ ενώ συμμετέχει με ομιλίες, παρουσιάσεις, συντονισμό εργαστηρίων.

Το διήμερο φεστιβάλ διεξάγεται για 5η χρονιά και είναι αφιερωμένο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην εναρμόνισή της με τις προκλήσεις του σήμερα. Η περιβαλλοντική καινοτομία, η κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν επείγουσα πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Την ίδια στιγμή, η ψηφιακή μεταρρύθμιση, ο τεχνοκρατικός μετασχηματισμός, η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη συνθέτουν το μέλλον, διαμορφώνοντας μια νέα τεχνολογική επανάσταση, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα. 

Τα δύο συνέδρια του Φεστιβάλ θα μεταδίδονται ζωντανά στη διεύθυνση: https://bossible.gr/

Το 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action” περιλαμβάνει:

  • 2 συνέδρια

        - Συνέδριο με θέμα “Ιn Action on life”, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη

        - Συνέδριο με θέμα: “In Action on line”, το οποίο είναι αφιερωμένο στις νέες επιχειρηματικές προοπτικές υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

  • 16 workshop επιχειρηματικότητας
  • Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων στον εκθεσιακό χώρο
  • Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων
  • Απονομή βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible

Μέσα από τις δράσεις του διήμερου πολυθεματικού φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

  • παρακολουθήσουν τα δύο θεματικά συνέδρια και να διερευνήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναδεικνύονται στις νέες συνθήκες σε καθέναν από τους τομείς της παραγωγής,
  • γνωριστούν με νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω της παρουσίας τους στον εκθεσιακό χώρο,
  • ενημερωθούν σε θέματα που σχετίζονται με το ευρύτερο επιχειρηματικό και κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο μέσα από τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου,
  • διερευνήσουν ευκαιρίες, δυνατότητες, απειλές για τη γέννηση και την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας μέσω της συμμετοχής στα workshops,
  • ενδυναμωθούν με προσωπικό business mentoring και coaching,
  • πληροφορηθούν για την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα,
  • δικτυωθούν με άλλους επιχειρηματίες, επιστήμονες, κοινωνικούς και δημόσιους φορείς που υποστηρίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό,
  • συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν με το επιχειρηματικό οικοσύστημα σε ένα περιβάλλον φιλικό και υποστηρικτικό.

Το ΕΚΤ είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης, αλλά έχει ενεργή συμμετοχή καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ με ομιλίες σε διάφορες εκδηλώσεις και εργαστήρια.

Συγκεκριμένα, στο Συνέδριο “Ιn Action on life” η Βαρβάρα Βασιλάκη, Σύμβουλος Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και Project Manager EIT Health Hub στο EKT, συμμετέχει με ομιλία στο πάνελ «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης στην Περιβαλλοντική Καινοτομία & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (8 Δεκεμβρίου | ώρα 16.00 - 17.30).

Στο Συνέδριο "In action on line" ο Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και EIT Health Hub Coordinator στο EKT, και ο Μάριος Ροΐδης, Σύμβουλος Καινοτομίας στο ΕΚΤ, συμμετέχουν με ομιλίες στο πάνελ «Metaverse - Νέο ψηφιακό δίκτυο εικονικών κόσμων» (9 Δεκεμβρίου | ώρα 14.00 – 15.30).

Επίσης, ο Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και EIT Health Hub Coordinator στο EKT και η Σοφία Ξεσφίγγη, Σύμβουλος Καινοτομίας και Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη στο ΕΚΤ, συντονίζουν το εργαστήριο "Οι τεχνολογικές τάσεις του μέλλοντος και το ψηφιακό άλμα στην Υγεία: Από την Τηλεϊατρική στις Ψηφιακές Κλινικές και στις Βιοεκτυπώσεις έως την σύγκλιση των νέων τεχνολογιών στο Metaverse" (8 Δεκεμβρίου | ώρα 14:35 - 15:40), στο οποίο συμμετέχουν καινοτόμες εταιρείες και ερευνητές στον τομέα της υγείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαιτείται προεγγραφή εδώ. Κατά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ τηρούνται όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα προφύλαξης κατά του Covid-19.

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ συνδέεται διαχρονικά και στρατηγικά με τους φορείς του εγχώριου συστήματος καινοτομίας. Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του οικοσυστήματος, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες που στοχεύουν στην κάλυψη εξειδικευμένων αναπτυξιακών αναγκών και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικοί και αναπτυξιακοί οργανισμοί έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύωσης, συμβουλευτικής καθοδήγησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης.

Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για τις θεματικές ομάδες «Υγεία», «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» και Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), καθώς και για την Αποστολή για τον Καρκίνο (EU Mission Cancer), υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ως συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas, του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις. Επίσης, το ΕΚΤ είναι ο κόμβος στην Ελλάδα του EIT Health, μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από skywalker, EKT