13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022 η υποβολή προτάσεων στον Διαγωνισμό, ο οποίος επιβραβεύει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, με σκοπό την στήριξη της εγχώριας καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για τον μακροβιότερο Διαγωνισμό Καινοτομίας ελληνικού φορέα, στον οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.209 άτομα.

Σκοπός του Διαγωνισμού, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, είναι να αναδειχτούν και να επιβραβευθούν πρωτότυπες ιδέες, ερευνητικά αποτελέσματα, επιχειρηματικά σχέδια και εταιρείες, που συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό καλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds: KEMEΛ, Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), HIGGS, ΟΚ!Τhess, CapsuleT και ακόμη 45 φορείς και οργανισμούς.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικους κατοίκους Ελλάδας, Κύπρου ή Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μια ιδέα ή μια καινοτόμο εταιρεία. Οι προτάσεις που υποβάλλονται θα πρέπει να αφορούν σε μία από τις παρακάτω τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες προτάσεις, λαμβάνουν χρηματικά βραβεία €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Οι δέκα πρώτες προτάσεις τυχαίνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας. Για επιλεγμένες προτάσεις διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Τράπεζας  στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

Για να υποβάλετε την πρότασή σας πατήστε εδώ μέχρι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00μμ. Διαβάστε εδώ τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Ο 13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας διεξάγεται με τη συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το ΕΚΤ και το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας συνεργάζονται από κοινού τα τελευταία χρόνια με δράσεις καθοδήγησης, εκδηλώσεις δικτύωσης, κλπ. με σκοπό την υποστήριξης της ερευνητικής, επιχειρηματικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας στη χώρα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από NBG Business Seeds Εθνικής Τράπεζας