Morning Health Talks: «Νοσοκομεία & startups: εφαρμόζοντας την καινοτομία σε πραγματικό περιβάλλον»

Η εκδήλωση του EIT Health Hub έχει ως στόχο τη διασύνδεση νοσοκομείων με startups για την επικύρωση προτεινόμενων λύσεων σε πραγματικό περιβάλλον και την προώθηση της καινοτομίας στα Νοσοκομεία.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο ‘Νοσοκομεία & startups: Εφαρμόζοντας την Καινοτομία σε πραγματικό περιβάλλον’, ανάμεσα σε νεοφυείς επιχειρήσεις από τον τομέα της Υγείας (Ψηφιακής Υγείας και Ιατρικής Τεχνολογίας) και Νοσοκομεία, την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 (ώρα 12:00-14:30).

Η εκδήλωση έχει ως στόχο τη διασύνδεση νοσοκομείων με startups για την επικύρωση προτεινόμενων λύσεων σε πραγματικό περιβάλλον και την προώθηση της καινοτομίας στα νοσοκομεία, ενώ θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή διευρυμένου πάνελ με εκπροσώπους νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και εκπροσώπους του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων.

Κεντρικός ομιλητής και επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής Eyal Zimlichman, ιδρυτής του Κέντρου Καινοτομίας ARC, το οποίο αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο του μεγαλύτερου Νοσοκομείου του Ισραήλ-Sheba. To ARC προωθεί ενεργά την ψηφιακή καινοτομία και στηρίζει την έρευνα στον τομέα της υγείας, υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις και γενικότερα το οικοσύστημα καινοτομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, προωθώντας καινοτομίες αιχμής και φιλοδοξώντας να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της υγείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Sheba συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο "έξυπνα" νοσοκομεία του κόσμου, σύμφωνα με το Newsweek Magazine.

Μετά την εισήγηση του Καθ. Zimlichman, θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των ομιλητών του πάνελ. Στη συνέχεια, οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους αναφορικά με ενδεχόμενη συνεργασία για δοκιμή των λύσεων/ προτάσεών τους σε πραγματικό περιβάλλον που θα ενίσχυαν τη διαδικασία ωρίμανσής τους.

Συγκεκριμένα, το εργαστήριο απευθύνεται σε:

  • Νεοφυείς επιχειρήσεις από τον τομέα της Υγείας (Ψηφιακής Υγείας και Ιατρικής Τεχνολογίας), και
  • Μονάδες υγείας, δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό αυτών ή/και την προμήθεια νέων καινοτόμων τεχνολογιών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

  • Η ενημέρωση και αμοιβαία κατανόηση των ευκαιριών και των προκλήσεων, αλλά και των αναγκών των ενδιαφερομένων μερών,
  • Η δικτύωση μεταξύ των  συμμετεχόντων,
  • H ενημέρωση και αμοιβαία κατανόηση διαδικασιών για πραγματοποίηση πιλοτικών δοκιμών (σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές) και η έναρξη επαφών και συζητήσεων για την πραγματοποίηση τέτοιων δοκιμών,
  • Η παρουσίαση νέων τεχνολογιών από τις Startups.

O ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της υγείας με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη και θετικό αντίκτυπο, μεταξύ άλλων, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη μείωση κόστους και την αποδοτικότερη χρήση πόρων, τη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς, καθώς και την υποστήριξη του προσωπικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα, Συντονιστής ΕΙΤ Health Hub Greece, ΕΚΤ (megas@ekt.gr), και στη Βαρβάρα Βασιλάκη, Σύμβουλο Καινοτομίας ΕΚΤ (vasilaki@ekt.gr).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της Υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT, EIT Health