Μαραθώνιος εφευρετικότητας για την Υγεία και την Καινοτομία στο 1o Hacking Health Athens Hackathon

Το Hackathon απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας, επιστήμονες, ασθενείς, επιχειρηματίες, μηχανικούς, σχεδιαστές, προγραμματιστές, και σε όλους όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην καινοτομία στην υγεία.

Ένας μαραθώνιος με θέμα την αναζήτηση καινοτόμων λύσεων για την προώθηση των ιατρικών δεδομένων και της κινητικότητας, το 1ο Hacking Health Athens Hackathon, θα διεξαχθεί από τις 8 έως και τις 10 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ (Αμερικής 8, Αθήνα), με διοργανωτές το eHealth Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation.

Το hackathon είναι ένας “μαραθώνιος εφευρετικότητας”. Απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας, επιστήμονες, ασθενείς, επιχειρηματίες, μηχανικούς, σχεδιαστές, προγραμματιστές, κ.ά. οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας στη διάρκεια του 3ήμερου Hackathon με στόχο την καινοτομία στον τομέα της υγείας.

Το αντικείμενο του Hackathon είναι ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας και το Συνοπτικό Ιστορικό Ασθενή (IPS). Το Συνοπτικό Ιστορικό Ασθενή (IPS) -η συνοπτική εικόνα του ιατρικού φακέλου ασθενή- ένα καθορισμένο σύνολο ιατρικών δεδομένων με τα πλέον σημαντικά κλινικά γεγονότα για την παροχή ασφαλούς ιατρικής φροντίδας, παρέχει τη δυνατότητα σε ένα γιατρό, ανεξάρτητα από το αν γνωρίζει τον ασθενή ή το ιστορικό του, να παρέχει ιατρική φροντίδα σε αναπάντεχες ή μη προγραμματισμένες καταστάσεις (π.χ. ατύχημα) αλλά και να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμένη φροντίδα στην περίπτωση ταξιδιωτών (Cross Border Healthcare).

Συνδιοργανωτές του Hackathon είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ.ΛΑΚ. και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ). Το Hackathon πραγματοποιείται με την υποστήριξη των HL7 Foundation Europe – Trillium II, HL7 Hellas και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Hacking Health Athens Hackathon, δυνατότητα συμμετοχής και το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο https://hacking-health.org/el/hackathon-athens-2019

www.ekt.gr, με πληροφορίες από 1ο Hacking Health Athens Hackathon

Μάθετε Περισσότερα