Οι Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας σε συνέδριο με θέμα την απασχόληση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στην ΕΕ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας", ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια συζήτηση με δυο Έλληνες που επέλεξαν να παραμείνουν στην Ελλάδα επιχειρώντας και επενδύοντας σε ευκαιρίες που προέκυψαν στη χώρα.

Οι "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας", η πρωτοβουλία που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) στη βάση σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα έχουν δυναμική παρουσία στο διήμερο συνέδριο  "Είναι στο χέρι μας" Απασχόληση, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα στην ΕΕ που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών. 

Την πρώτη ημέρα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της αρμοδιότητας του. Επίσης, θα λάβουν χώρα ενδιαφέρουσες ενημερωτικές συνεδρίες με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, μια από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη στην πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας", που στόχο έχει τη δικτύωση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο σε επιχειρηματικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Στα 45 λεπτά που θα διαρκέσει η συνεδρία, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το όραμα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr, και να συζητήσουν με δυο Έλληνες που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στην Ελλάδα, επιχειρώντας και επενδύοντας σε ευκαιρίες που προέκυψαν στη χώρα.

Ο πρώτος είναι ο Μανώλης Μπαμπάτσικος, ο οποίος σπούδασε και εργάστηκε στο εξωτερικό σε μεγάλες εταιρείες για αρκετά χρόνια, και στη συνέχεια επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα και να… επιχειρήσει επενδύοντας σε μια καινοτόμο ιδέα που συνδυάζει δυο φαινομενικά άσχετες επιστήμες, το animation και την ιατρική. Ο δεύτερος είναι ο Μανόλης Μακρής, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του έκανε μια αντισυμβατική επιλογή, επιστρέφοντας μόνιμα στη γενέτειρά του, τη Λέρο, όπου και ανέλαβε το παράρτημα μιας πολυεθνικής εταιρείας πληροφορικής στην Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι κατάφερε το παράρτημα της Λέρου να συγκεντρώσει εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα, ενώ επόμενος στόχος του είναι να προσελκύσει και Έλληνες από το εξωτερικό. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Μαραγκός, ως εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εκπρόσωποι επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές αλλά και δημόσιοι φορείς θα παρουσιάσουν επαγγελματικές δυνατότητες και ευκαιρίες, και θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις με τη δυνατότητα συζήτησης με τους παρευρισκόμενους ('world café sessions') αλλά και εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Οι επιμέρους ενημερωτικές συνεδρίες θα επικεντρωθούν και σε πιο πρακτικά θέματα, όπως οι συνεντεύξεις εργασίας, η προετοιμασία βιογραφικών, η δικτύωση, η καθοδήγηση, η χρήση νέων τεχνολογιών, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση και οι επενδυτικές ευκαιρίες, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να συνομιλήσουν με τους παρόντες φορείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.euandu.eu/el/registration.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ