Εκδήλωση «Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. Ο ρόλος του Marketing» από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης 4 διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της Πληροφόρησης, θα συντονίσουν στον νέο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (από τις 09:00 μέχρις τις 13:00) τις εργασίες 4 διαφορετικών εργαστηρίων.

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕEΒ) σε συνέχεια των επιτυχημένων δράσεων που διοργανώνει από το 2003, καλεί όσους ενδιαφέρονται, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση "Βιβλιοθήκες και Κοινωνία. Ο ρόλος του Marketing" και να δηλώσουν συμμετοχή (μέχρι τις 29 Νοεμβρίου) σε ένα από τα τέσσερα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ).

Από το 2003, η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών διοργανώνει αντίστοιχες δράσεις (συνέδρια και εργαστήρια) με ευρεία θεματολογία, και παρέχει γνώσεις και υποστήριξη στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες αυτές είχαν απήχηση σε περίπου 1.500 βιβλιοθηκονόμους από 120 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Στην ΟΕΕΒ συμμετέχουν ελληνικοί και διεθνείς οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών βιβλιοθηκών και κέντρων πληροφόρησης, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους αναγνώστες/χρήστες.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης 4 διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της Πληροφόρησης, θα συντονίσουν στον νέο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (από τις 09:00 μέχρις τις 13:00) τις εργασίες 4 διαφορετικών εργαστηρίων:

  • Από τη Γερμανία, η Hella Klauser (IFLA Management & Libraries Associations) με τη συνδρομή και υποστήριξη του Goethe-Institut Athen, θα συντονίσει τις εργασίες του εργαστηρίου: "Μάρκετινγκ υπηρεσιών βιβλιοθηκών προς την κοινωνία".
  • Από τη Νορβηγία, η Ruth Ørnholt (IFLA Management & Marketing Section) με τη συνδρομή και υποστήριξη της Nordic Library, θα συντονίσει τις εργασίες του εργαστηρίου: "Μάρκετινγκ στη βιβλιοθήκη: πώς να ξεκινήσετε".
  • Από τις ΗΠΑ, η Christie Koontz (Free Public Library of Louisville, KY) με τη συνδρομή και υποστήριξη του  Information Resource Center, U.S. Empassy, Athens, θα συντονίσει τις εργασίες του εργαστηρίου: "Ένας πρακτικός οδηγός μάρκετινγκ για υπηρεσίες πληροφόρησης".
  • Από την Ισπανία, η Natalia Arroyo (University of Navarra, Spain) με τη συνδρομή και υποστήριξη της Βιβλιοθήκης του Instituto Cervantes de Atenas, θα συντονίσει τις εργασίες του εργαστηρίου: "Σχεδιασμός εκστρατείας κοινωνικών μέσων".

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες , μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο email:lib@eef.edu.gr αναγράφοντας το εργαστήριο που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα εργαστήρια θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων την ίδια ημέρα (από τις 15:00  και μέχρι τις 16:00), στον Πύργο των Βιβλίων, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τις ομιλήτριες των εργαστηρίων, την οποία θα συντονίσει η Τόνια Αράχωβα (ΕΒΕ, IFLA Officer). Τη δράση θα χαιρετίσει με την παρουσία του ο Φίλιππος Τσιμπόγλου (Γεν. Δ/ντης ΕΒΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση της ΟΕΕΒ διατίθενται στην ιστοσελίδα της στο Facebook.

Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί πρότυπο ισομερούς και ισότιμης αντιπροσώπευσης και συνεργασίας των φορέων που την απαρτίζουν, με στόχο να προσφέρει γνώσεις και υποστήριξη στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Την Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν οι παρακάτω φορείς: Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Κέντρο Τεκμηρίωσης Αμερικανικής Πρεσβείας, Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Ίδρυμα Ευγενίδου, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος 'Λίλιαν Βουδούρη' του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)