Περισσότερες από 1.200 επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της Υγείας στο πλαίσιο της Medica 2015

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, χωρίς κόστος, εταιρείες και φορείς Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, οι οποίοι παρουσίασαν υποσχόμενα ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας, ειδικά όσον αφορά την εμπορική τους εκμετάλλευση και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας Healthcare Brokerage Event,που διοργάνωσε το Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το έργο Fit for Health 2.0, στις 17-19 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Medica 2015. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστήριξε ενεργά τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.
Η φετινή εκδήλωση, με κύριους διοργανωτές το ΕΚΤ και το Zenit GmbH, εστίασε στην αποτελεσματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, χωρίς κόστος, εταιρείες και φορείς Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, οι οποίοι παρουσίασαν υποσχόμενα ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας, ειδικά όσον αφορά την εμπορική τους εκμετάλλευση και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Επιχειρηματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητές αναζήτησαν στρατηγικής σημασίας συνεργασίες, ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρουν στην αγορά, ενώ εξερεύνησαν ευκαιρίες για επιχειρηματική δημιουργία, οικονομική υποστήριξη και περαιτέρω δημόσιες ή ιδιωτικές ευκαιρίες για ερευνητικές συνεργασίες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας. Επίσης, ερευνητές προώθησαν ερευνητικά αποτελέσματα που βρίσκονται ήδη σε στάδιο αξιοποίησης.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ειδικούς σε ζητήματα Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (IPR), μεταφοράς τεχνολογίας και συμβούλους ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας (π.χ. Εθνικό Σημείο Επαφής για τις ΜμΕ στο Ορίζοντα 2020 από την Αυστρία & Εθνικό Σημείο Επαφής για την Υγεία στον Ορίζοντα 2020 από τη Γερμανία).

Στη φετινή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, που είχε και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία, συμμετείχαν περισσότεροι από 320 φορείς από 35 χώρες, και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.200 συναντήσεις. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 6 φορείς που πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 συναντήσεις. Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα που είναι σε στάδιο προώθησης/αξιοποίησης και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές και τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο μέσα από διμερείς συναντήσεις με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εnterprise Europe Network