FutureEnterprise: Μία νέα δράση για την υποστήριξη της διαδικτυακής επιχειρηματικής καινοτομίας

Το FutureEnterprise είναι μία νέα πρωτοβουλία της ΕΕ με στόχο την υποστήριξη της ερευνητικής δραστηριότητας στους τομείς της διαδικτυακής επιχειρηματικής καινοτομίας και του διαδικτύου του μέλλοντος προς όφελος των επιχειρήσεων

Το FutureEnterprise είναι μία νέα πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει στόχο την υποστήριξη της ερευνητικής δραστηριότητας στους τομείς της διαδικτυακής επιχειρηματικής καινοτομίας και του διαδικτύου του μέλλοντος προς όφελος των επιχειρήσεων, ενώ οι δράσεις της θα είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της Γενικής Διεύθυνσης για Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες της ΕΕ και του τμήματός της για τη Δικτυακή Καινοτομία (DG CONNECT Unit E3: Net Innovation).

Το FutureEnterprise είναι δομημένο στους εξής άξονες:

1) Διασύνδεση όσων δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα με εκπαιδευτικά/επιχειρηματικά/ερευνητικά αποτελέσματα: Το FutureEnterprise θα σχεδιάσει ένα Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) για διαδικτυακούς επιχειρηματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που θέλουν να γίνουν ένα νέο, σύγχρονο είδος επιχείρησης, παρέχοντας τους πρόσβαση σε βιβλιοθήκες εκπαιδευτικών/επιχειρηματικών/ερευνητικών αποτελεσμάτων.

2) Βοήθεια στους ερευνητές, τους ψηφιακούς επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις νέες εξελίξεις και γνώση των μελλοντικών προκλήσεων: Το FutureEnterprise θα καταστήσει διαθέσιμο έναν χάρτη πορείας για τα νέα είδη επιχειρήσεων, καθώς και σχετικές κατευθυντήριες γραμμές.

3) Συνεισφορά στην προώθηση της Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακής Αλλαγής σε επίπεδο χάραξης πολιτικής: Το FutureEnterprise θα παρέχει συγκεκριμένες συστάσεις στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και την ΕΕ, προκειμένου να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν νέα είδη επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει και της αποστολής του, το FutureEnterprise δημοσίευσε πρόσφατα στο διαδίκτυο τον χάρτη πορείας Research Roadmap on new forms of the Enterprises, με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να μετατραπούν σε "νέους οργανισμούς" στην Ψηφιακή Εποχή και να εξελιχθούν σε ένα μελλοντικό περιβάλλον όπου η τεχνολογία θα παίζει καθοριστικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του FutureEnterprise πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου 2015 το 1ο webinar με θέμα "Digital Business Model Innovations". Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή μέχρι τις 22/11 στη σελίδα του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FutureEnterprise είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από FutureEnterprise