Ημερίδα για τη χρήση του ανοικτού λογισμικού & των ανοικτών δεδομένων από επιχειρήσεις

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Ανοικτό Λογισμικό & Δεδομένα σε Επιχειρήσεις", την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 10πμ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων).

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη κάλων πρακτικών χρήσης ανοικτού λογισμικού και ανοικτών δεδομένων από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη ερευνά, το 78% των επιχειρήσεων διεθνώς αξιοποιεί πλέον εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, γεγονός που οφείλεται στο μειωμένο κόστος και την ευελιξία που προσφέρουν οι εφαρμογές ανοικτού λογισμικού. Από την άλλη, αυξάνονται διαρκώς τα παραδείγματα των επιχειρήσεων που βασίζονται στην αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων για την ανάπτυξη εφαρμογών, προϊόντων και λύσεων.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών που αξιοποιούν λύσεις ανοικτού λογισμικού και ανοικτών δεδομένων στη λειτουργία τους και οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τεχνικά και οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τις εταιρίες από τη χρήση τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην ημερίδα θα παρουσιαστούν το εργαλείο ανοικτού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί από το τμήμα Συστημάτων και Δικτύων του ΕΚΤ για την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης του Datacenter του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, το OpenDataCloud.gr, που είναι μια υπηρεσία νέφους για την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου, καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη εφαρμογών γεω-χωρικών δεδομένων που βασίζονται σε ανοικτά δεδομένα και ανοικτό λογισμικό, όπως προκύπτει από την 5ετή εμπειρία της Geospatial Enabling Technologies στην εθνική και τη διεθνή αγορά.

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την υιοθέτηση και χρήση ανοιχτού λογισμικού και ανοιχτών δεδομένων και τα οφέλη αυτών.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης "Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοικτών Δεδομένων και Ψηφιακού Περιεχομένου", η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live/

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ: http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-09-09/index.html