Greek Start-Up Manifesto: το Ελληνικό Μανιφέστο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Δεκατρείς πρωτοπόροι ελληνικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις παρουσίασαν το Ελληνικό Μανιφέστο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα (Greek Start-Up Manifesto), ένα δομημένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και βελτίωση του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 στο κέντρο καινοτομίας του Corallia, στο α1.innohub, στο Μαρούσι, με την παρουσία ξένων εκπροσώπων του χώρου.

Το Greek Start-Up Manifesto αποτελεί ένα κείμενο που περιγράφει το πλαίσιο και προτείνει μέτρα και δράσεις που θα επιταχύνουν και θα ενισχύσουν τη νεοφυή (start-up) επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Πρόκειται για εξειδίκευση του EU Start-Up Manifesto, στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη (όπως Spotify, Rovio, Tuenti), και το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αρμόδια Επίτροπο για θέματα Ψηφιακής Ατζέντας, κα. Neelie Kroes και υπέγραψαν πάνω από 6000 Ευρωπαίοι πολίτες - στελέχη και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων.

Κατά την παρουσίαση του Greek Start-Up Manifesto, η ομάδα εργασίας ανέλυσε τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε και τόνισε ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν σε τομείς όπως η φορολογία, το ασφαλιστικό, οι εταιρικές μορφές και η λειτουργία μίας επιχείρησης, η προστασία των δεδομένων, οι εθνικές διαδικτυακές υποδομές, και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Ελληνικό Μανιφέστο των Νεοφυών Επιχειρήσεων, αποτελεί μία σειρά προτάσεων για την υποστήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας νέων και καινοτόμων εταιρειών στην Ελλάδα και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα. Όπως αναφέρει και ο κ. Δημήτρης Παπαηλιού, εκπρόσωπος του Corallia και μέλος της ομάδας του Greek Start-Up Manifesto: 'Η νεοφυής επιχειρηματικότητα προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία κυρίως στους νέους να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να διαμορφώσουν μόνοι τους το επαγγελματικό τους μέλλον και να συμβάλλουν σημαντικά στην αναμόρφωση της Ελλάδας. Tο Greek Start-Up Manifesto αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής start-up κοινότητας, καθώς αναδεικνύει τα προβλήματα και τα εμπόδια της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σήμερα στη χώρα, προτείνοντας λύσεις για ένα νέο πιο ευέλικτο και φιλικό πλαίσιο.'

Τις εκδηλώσεις για το Greek Start-Up Manifesto τίμησαν με την παρουσία τους τρεις σημαντικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, που συμμετείχαν και στη διαμόρφωση του EU Start-Up Manifesto, οι κ.κ. Alex Barrerra, Co-founder and associated editor - Tech.eu, Chief WOWness Officer - Press42, Bogdan Iordache, CEO - How to Web και Robin Wauters, Founding editor - Τech.eu. Στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών, πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση του Greek & EU Start-Up Manifesto με παράλληλη ανάδειξη του ελληνικού Start-up οικοσυστήματος στις εγκαταστάσεις του egg -enter.grow.go, μιας πρωτοβουλίας της Eurobank και του Corallia.

Οι 13 καινοτόμοι φορείς, που απαρτίζουν την ομάδα εργασίας του Greek Start-Up Manifesto είναι: Antcor, Aventurine, Corallia, Helic, Intale, Nessos, Persado, Planetek Hellas, Pollfish, TalentLMS, Telesto, Ubitech, Wings ICT Solutions.

Μάθετε Περισσότερα