Τα... ψηφιακά αντίδοτα στην ύφεση από το Greek ICT Forum

Με θεματικό άξονα 'Πληροφορική και Ευρυζωνικότητα: Τα αντίδοτα στην ύφεση', με περισσότερους από 100 σημαντικούς ομιλητές και με την παρουσία κυβερνητικών παραγόντων και κορυφαίων στελεχών πραγματοποιείται στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, το Greek ICT Forum, το μεγαλύτερο σε έκταση και προσέλευση συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στην Ελλάδα.

Σε μια περίοδο μεγάλης κινητικότητας και μια σειρά από σημαντικά γεγονότα να δημιουργούν νέες τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνθήκες στην ελληνική αγορά των ΤΠΕ, το 11ο Greek ICT Forum φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει με τη διοργάνωσή του το πέρασμα της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών σε μία νέα εποχή, στην οποία θα κυριαρχήσουν η ολοκληρωμένη δημιουργία και η διανομή ψηφιακών υπηρεσιών μέσα από υποδομές υψηλού τεχνολογικού επιπέδου.

Στο φετινό Greek ICT Forum θα παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε θεματικούς άξονες όπως η ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών πληροφορικής στις επιχειρήσεις και στους μεγάλους οργανισμούς, ο σχεδιασμός νέων υπηρεσιών από τον δημόσιο τομέα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, η είσοδος της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή εποχή και στην ευρυζωνικότητα, οι ψηφιακές υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και η διανομή τους μέσα από τα δίκτυα επικοινωνιών κ.ά.

Οι ανάγκες που προκύπτουν από τη σύγκλιση των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής αλλά και των στρατηγικών εφαρμογών τους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οδήγησαν φέτος τους διοργανωτές στον σχεδιασμό μιας νέας, πρωτοποριακής συνεδριακής δομής. Έτσι, το 11ο Greek ICT Forum αποτελείται από έξι διακριτές θεματικές ενότητες, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως αυτοτελή Συνέδρια, με την ανεξάρτητη θεματολογία τους να συγκλίνει σε ένα ενιαίο άξονα που αφορά την αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οι συνεδριακές ενότητες θα είναι οι εξής: 1) Ψηφιακή Στρατηγική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, 2) ICT Security Trends , 3) Greek ICT Managers Forum (παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών, εφαρμογών και τεχνολογιών αιχμής της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και της κινητής τηλεφωνίας), 4) Ψηφιακές Υπηρεσίες και Ευρυζωνικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 5) Από την εποχή του Χαλκού στις Οπτικές Ινες, 6) Το Ελεύθερο και το Ανοικτό Λογισμικό στην υπηρεσία του πολίτη.

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, σημαντικές συναντήσεις κορυφαίων στελεχών της αγοράς πληροφορικής και επικοινωνιών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αλλά και πολιτικές ομιλίες. Παράλληλα, λειτουργικές και οργανωτικές παρεμβάσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη μεγιστοποίηση της ολοκληρωμένης επικοινωνίας και την ενημέρωση των επιχειρήσεων, των στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των χρηστών, των φορέων και όσων συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Το Greek ICT Forum που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά, χαρακτηρίζεται από την μαζική προσέλευση συνέδρων από όλους τους κύριους τομείς στους οποίους αναπτύσσονται οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πέρυσι ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε τις 2,5 χιλιάδες, αναδεικνύοντάς το ως το κορυφαίο Συνέδριο στην Ελλάδα, το οποίο έχει κατακτήσει την καθολική αναγνώριση της αγοράς Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, των επιχειρήσεων, του δημόσιου τομέα, των ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρύματα και των χρηστών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αλλά και να παρουσιάσουν στρατηγικές, τάσεις και εφαρμογές στους τομείς των ΤΠΕ.