To EKT στο Euroscience Mediterranean Event 2009

Διαλέξεις, σεμινάρια και εκθέσεις για την επιστήμη, την τεχνολογία, την κοινωνία και την πολιτική θα φιλοξενήσει η διεθνής εκδήλωση 'Euroscience Mediterranean Event 2009' που θα πραγματοποιηθεί στις 15-19 Οκτωβρίου 2009, στην Αθήνα (Τεχνόπολις στο Γκάζι). Η εκδήλωση παρέχει μια πλατφόρμα για διάλογο σχετικά με τον ρόλο των επιστημών στην κοινωνία και την επιχειρηματική ανάπτυξη, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης επιστημόνων, ερευνητών και πολιτικών από όλη την Ευρώπη. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) συμμετέχει στην εκδήλωση, με ομιλίες και περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, παρουσιάζοντας δράσεις και δίκτυα για την πληροφόρηση και υποστήριξη των ερευνητών στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Περιφερειακό Τμήμα Euroscience υπό την αιγίδα της Euroscience, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιστημονική ανάπτυξη της μεσογειακής ζώνης, στις καλές πρακτικές και τις μελλοντικές ευκαιρίες. Ειδικότερα, το ESME 2009 εστιάζει στους παρακάτω επιστημονικούς τομείς: Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, Βιοτεχνολογία, Ιατρική Τεχνολογία και Τεχνολογία Τροφίμων, Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης καλύπτει, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την επιστήμη στην εκπαίδευση, την έρευνα και καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη, επιστημονικά blogs, δίκτυα ερευνητικής συνεργασίας στην Ευρώπη και τον κόσμο, επιστημονική σταδιοδρομία, κινητικότητα των ερευνητών, σύνδεση εκπαίδευσης, έρευνας και αγοράς, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα επιστήμης, κ.λπ. Η έκθεση θα λειτουργεί από 16 έως 19 Οκτωβρίου (9.00-19.00, εκτός από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου που θα λειτουργήσει έως 13.00).

Παράλληλα με τo κεντρικό συνέδριο, τα σεμινάρια και την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν: α) Το Φεστιβάλ Τεχνολογιών Athens Digital Week (με διοργανωτή τον Δήμο Αθηναίων), β) η εκδήλωση 'Educational Opportinities: From University to Market' για τον εκπαιδευτικό προσανατολισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και γ) η εκδήλωση FameLab με θέμα 'Συνάντησε το Δαρβίνο', όπου επιστήμονες από Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Σερβία, Ισραήλ και Ελλάδα, παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα, με διασκεδαστικό και κατανοητό τρόπο.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες του για την πληροφόρηση και την υποστήριξη των ερευνητών, καθώς και δίκτυα συνεργασίας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Σε περίπτερο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται, μεταξύ άλλων, για τις υπηρεσίες επιστημονικής πληροφόρησης αλλά και για τις νέες πρωτοβουλίες σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση, τα Αποθετήρια και τα Ηλεκτρονικά Περιοδικά που αναπτύσσει το ΕΚΤ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης: http://www.esme2009.org.

Μάθετε Περισσότερα