Οι φοιτητές e-κπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές εφαρμογές

Ξεκίνησε η δράση e-κπαιδευτείτε, για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση των φοιτητών στις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές εφαρμογές. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας 'Δες την ψηφιακά', που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από φοιτητές και σπουδαστές. Η δράση e-κπαιδευτείτε, απευθύνεται στο σύνολο των σπουδαστών και φοιτητών που εισήχθησαν με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2005, του 2006 και του 2007, ανεξαρτήτως βαθμολογίας ή σειράς εισόδου. Επιπλέον, δυνατότητα συμμετοχής αποκτούν και όλοι οι εγγεγραμμένοι προπτυχιακοί φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η δράση προσφέρει στους φοιτητές σημαντικά εφόδια γνώσης για το εργασιακό τους μέλλον και το βιογραφικό τους.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. το πλήθος των δικαιούχων φοιτητών ξεπερνά τις 200.000 ενώ εκτός από τους παραπάνω, δικαιούχοι της δράσης είναι και όλοι οι φοιτητές των ετών 2005, 2006 και 2007 που εμπίπτουν στην κατηγορία των 'πασχόντων από σοβαρές ασθένειες' και οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή.

Οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σε βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο στις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές εφαρμογές και να τις κατοχυρώσουν με αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, καταβάλλοντας μόνο το 10% του συνολικού κόστους της εκπαίδευσης.

Η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου 2008. Στους δικαιούχους έχει αποσταλεί ειδική ενημερωτική επιστολή η οποία περιλαμβάνει έναν 'Προσωπικό Κωδικό'. Χρησιμοποιώντας αυτό τον κωδικό, την ταυτότητά τους και βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το 'φοιτητικό πάσο', οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε φορείς εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη δράση και να επιλέξουν το πακέτο εκπαίδευσης που επιθυμούν, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της δαπάνης.

Οι φοιτητές και σπουδαστές μπορούν να ελέγξουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους και μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekpaidefteite.gr καθώς και να ελέγξουν εγκεκριμένα εκπαιδευτικά πακέτα που παρέχουν οι φορείς εκπαίδευσης της περιοχής τους. Λειτουργεί επίσης και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης στον αριθμό 801-11-88-3-88.

Μάθετε Περισσότερα