1η Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων

Εβδομήντα χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο θα γιορτάσουν από τις 19 έως τις 25 Νοεμβρίου την 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων, μια εκδήλωση για την ανταλλαγή απόψεων, την αναζήτηση πληροφοριών, γνώσεων και συνεργατών. Σχετικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και ποικίλες δράσεις τοπικού χαρακτήρα θα οργανωθούν σε δεκάδες πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα. Εθνικός φορέας - οικοδεσπότης είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).

Οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων στην Ελλάδα θα επικεντρωθούν για φέτος στην Αθήνα, αν και από το 2009 αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες πόλεις. Έτσι, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα διοργανωθούν:

  • Σεμινάρια για θέματα όπως σύσταση εταιρείας, φορολογική νομοθεσία, κοστολόγηση, διαχείριση σταδιοδρομίας νέων γυναικών, σύνταξη βιογραφικού κ.ά.
  • Ημερίδα με θέματα σχετικά με απασχόληση, καινοτομία, επιχειρηματικότητα κ.λπ. με τη συμμετοχή φορέων όπως ο ΟΑΕΔ, ο Δήμος Αθηναίων, η Γ.Γ. Νέας Γενιάς κ.ά.
  • Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Σχεδίων
  • Παράλληλες εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις κ.λπ.).

Παράλληλα, στο Πολιτιστικό Κέντρο 'Μελίνα Μερκούρη' στο Θησείο θα λειτουργήσουν:

  • Κέντρο Συνδυασμένης Πληροφόρησης Πολιτών, στο οποίο διάφοροι φορείς θα παρουσιάζουν προγράμματα και ευκαιρίες, και
  • 'Καφέ των Επιχειρηματιών', όπου νέοι επιχειρηματίες συζητούν τις εμπειρίες και τη διαδρομή τους με άλλους νέους.

Η ΟΕΣΥΝΕ καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση της εκδήλωσης να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω του δικτυακού τόπου της Ελληνικής Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας των Νέων, αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@esyne.gr, υπόψη Δώρας Σταμπολίδου.