Σχεδιάζοντας το νέο στρατηγικό πλαίσιο δράσης για τη Νανοτεχνολογία

Δημόσια διαβούλευση ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο, πενταετές στρατηγικό πλαίσιο δράσης στον τομέα της Νανοτεχνολογίας (2010-2015) που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στο 2010. Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, όσο και στο ευρύ κοινό, στο οποίο δίνεται έτσι η δυνατότητα να συμμετάσχει στον σχεδιασμό των δράσεων, καταθέτοντας τις απόψεις του.

Οι Νανοτεχνολογίες προσφέρουν σημαντικές προοπτικές σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, από την υγεία και την παραγωγή ενέργειας μέχρι τις μεταφορές και τη βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει ένα νέο πλαίσιο δράσεων που θα απαντά στις τεχνολογικές και κοινωνικές προκλήσεις των επόμενων πέντε ετών και θα ενδυναμώνει τις προσπάθειες για έρευνα και καινοτομία, με έμφαση στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της υγείας, της ασφάλειας και του περιβάλλοντος.

Στόχος της δημόσιας διαβούλευσης είναι να συγκεντρώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφορετικές απόψεις για τις ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν με τις νέες αυτές δράσεις. Δημόσιες αρχές, οργανισμοί και πολίτες μπορούν να καταθέτουν τη γνώμη τους στον 'σχετικό δικτυακό τόπο' μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2010. Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει, με το τέλος της διαβούλευσης, μια σύνοψη και πιθανότατα κάποιες από τις υποβεβλημένες προτάσεις.

Μάθετε Περισσότερα