Σύστημα παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών νομικής πληροφόρησης για βιομηχανική ιδιοκτησία (LEGIS)

Mια νέα βάση δεδομένων με νομικές πληροφορίες, έχει αναπτυχθεί από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών αναζήτησης και πληροφόρησης σε θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Μέσω του συστήματος LEGIS οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε τέσσερις τύπους νομικών εγγράφων (νομοθεσία, νομολογία, γνωμοδοτήσεις και αρθρογραφία), ενώ μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αναζήτηση εγγράφων με βάση προεπιλεγμένα κριτήρια και την ελεύθερη αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά που απαρτίζουν το θησαυρό νομικών όρων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (LEXICON).

Οι δυνατότητες της βάσης δεδομένων LEGIS περιλαμβάνουν ακόμα τη δημιουργία λίστας εγγράφων αποτελεσμάτων αναζήτησης, την εξαγωγή και αποθήκευση των επιλεγμένων εγγράφων στον τοπικό υπολογιστή του χρήστη, την περαιτέρω επεξεργασία των εγγράφων καθώς και την εκτύπωσή τους.

Σημειώνεται ότι το σύστημα LEGIS διατίθεται προς το παρόν σε πιλοτική μορφή, ωστόσο ενημερώνεται, εμπλουτίζεται και εξελίσσεται διαρκώς προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διευρυμένες δυνατότητες νομικής αναζήτησης που παρέχει.