Εκδηλώσεις για το πρόγραμμα 'Ανθρωποι' του 7ου ΠΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

14.02.2007

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ανθρωποι' (Δράσεις Marie Curie) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν στις 1 και 2 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) και στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΕΤΑ, Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης), αντίστοιχα. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Barbara Rhodes, η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας, τα μέσα υλοποίησης και τις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του Ειδικού Προγράμματος 'Ανθρωποι'. Στις εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν, επίσης, νομικά και οικονομικά θέματα του 7ου ΠΠ, στατιστικά στοιχεία για τη συμμετοχή στις Δράσεις Marie Curie στο 6ο ΠΠ, η Ευρωπαϊκή Χάρτα και ο Κώδικας Δεοντολογίας για τις προσλήψεις ερευνητών, καθώς και το Ελληνικό Δίκτυο Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 4,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, στοχεύει στην ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της έρευνας και της τεχνολογίας στην Ευρώπη, μέσω της προώθησης και προβολής της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον χώρο της έρευνας. Επιπλέον, επιδιώκει τη διαμόρφωση ελκυστικών συνθηκών και προοπτικών για ερευνητική σταδιοδρομία στην Ευρώπη, τόσο για τους ίδιους τους Ευρωπαίους, όσο και για τους άριστους ερευνητές από τρίτες χώρες.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης αποτελούν μέλη του Δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής του Ειδικού Προγράμματος 'Ανθρωποι', με βασική αρμοδιότητα την παροχή κατάλληλης πληροφόρησης και τεχνικής βοήθειας στους ενδιαφερόμενους για την συμμετοχή τους στο ΠΠ. Στο Δίκτυο συμμετέχουν επίσης ως μέλη το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)/Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και ο Ελληνικός Σύλλογος Επιστημόνων 'Marie Curie' MCFA/EL, και ως φορείς διάχυσης το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.