Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και Ασφάλεια σε ημερίδα του ΙΤΥ

12.02.2007

Ημερίδα για το πρόγραμμα 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΙCT)' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο και, συγκεκριμένα, για τον τομέα της ασφάλειας διοργάνωσε το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) στην Πάτρα, στις 9 Φεβρουαρίου 2007.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Θ. Σκορδάς (Γ. Δ. 'Κοινωνία της Πληροφορίας & Μέσα Ενημέρωσης'), ο οποίος παρουσίασε τα θέματα ασφάλειας στο 7ο ΠΠ, τις πολιτικές της ΕΕ και τις σχετικές δράσεις και προκλήσεις. Ο καθ. Π. Σπυράκης παρουσίασε τη σύγχρονη κατάσταση στον τομέα των ασύρματων δικτύων ασφάλειας, ενώ ο καθ. Γ. Μυτακίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ασφάλειας στο μέλλον. Την αναδυόμενη αγορά στην ασφάλεια παρουσίασε ο καθ. Μ. Βασιλάκης, και η κα Μαρία Κουτροκόη εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT, παρουσίασε τις δράσεις και τα δίκτυα του οργανισμού για την ενίσχυση της εθνικής συμμετοχής στο ΠΠ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μελών της ακαδημαϊκής και βιομηχανικής κοινότητας για τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, η ανταλλαγή απόψεων και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη διαμόρφωση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων.