Ένας χρόνος λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) στην Κρήτη

Ένα χρόνο λειτουργίας έκλεισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), το συμβουλευτικό όργανο για τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ σε θέματα ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών, που εδρεύει στην Κρήτη.

Οι δραστηριότητες του Οργανισμού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας στα προϊόντα υλικού και λογισμικού, καθώς και την προώθηση μεθόδων εκτίμησης και διαχείρισης σχετικών απειλών. Επιπλέον, ο ENISA συλλέγει και αναλύει δεδομένα για περιστατικά ασφάλειας στην Ευρώπη, παρακολουθεί την εξέλιξη των προτύπων για προϊόντα και υπηρεσίες στην κοινωνία των δικτύων και πληροφοριών, ενθαρρύνει την ανταλλαγή και τη διάδοση καλών πρακτικών και διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ευρωπαϊκών οργανισμών, κρατών μελών, ιδιωτικών επιχειρήσεων και βιομηχανίας.

Μέχρι σήμερα, το προσωπικό του ENISA έχει συμμετάσχει σε 300 αποστολές εκτός Ελλάδος, ενώ έχει διοργανώσει σημαντικό αριθμό διεθνών και ευρωπαϊκών συναντήσεων στην Κρήτη.

Μάθετε Περισσότερα