Η καινοτομία στο επίκεντρο της 71ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

31.08.2006

Τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες θα παρουσιάσει φέτος η HELEXPO, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με κεντρικό θέμα την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που συνδέονται με τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και τον πολιτισμό.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυτοκίνητα υδρογόνου, μετεωρολογικά και σεισμολογικά προϊόντα, τεχνολογίες παραγωγής βιοκαυσίμων, λειτουργικά συστήματα βιοφαρμάκων, τεχνολογίες παραγωγής υδρογόνου, μικροσυσκευές καταγραφής βιοσημάτων και βιοπαραμέτρων, εφαρμογές για την προώθηση του τουρισμού, μικροηλεκτρονικές τεχνολογίες διαχείρισης ηλεκτρονικής πληροφορίας, τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καινοτόμα συνθετικά υλικά, τεχνολογία για τη φύλαξη δασικών περιοχών, συστήματα τηλεπισκόπισης της ατμόσφαιρας και καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κ.ά.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την καινοτομία όχι μόνο ως έκθεμα, αλλά και στην πράξη, καθώς θα μπορούν να περιηγούνται και να ενημερώνονται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής ενημέρωσης INFOKIOSKS και του συστήματος ασύρματης μετάδοσης τηλεοπτικών μηνυμάτων ΤV-MEDIA. Πρωτοποριακά συστήματα θα μετατρέπουν την υγρασία της ατμόσφαιρας σε πόσιμο νερό για τους επισκέπτες, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες και νέοι ειδικοί ανελκυστήρες θα διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η πρόσβαση όλων στο Διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί και το 2ο Επιχειρηματικό Forum που είναι επίσης αφιερωμένο στην καινοτομία. Κατά τη διάρκεια του Forum, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ) και το CEDEFOP, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, θα απονεμηθούν τα βραβεία Καινοτομίας (HELEXPO Business Innovation Awards 2006) σε επτά επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που ενέταξαν την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία.

Μάθετε Περισσότερα