Εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο το Μάρτιο του 2007

12.09.2006

Εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη Γερμανική Προεδρία της ΕΕ, από 7 έως 18 Μαρτίου 2007, στις Βρυξέλλες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ημερίδα με θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της έρευνας στην Ευρώπη, η απονομή των βραβείων Descartes για την έρευνα και την προβολή της επιστήμης, καθώς και έκθεση με επιτεύγματα της ευρωπαϊκής έρευνας.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο θα ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου με την ημερίδα 'Evening on European research' με θέμα τη σύγχρονη κατάσταση της έρευνας στην Ευρώπη και τις δυνατότητες που ανοίγονται για τους επιστήμονες στο μέλλον. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν υψηλοί αξιωματούχοι της Γερμανικής Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης 'Today is the Future' που θα φιλοξενήσει σημαντικά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής έρευνας, ιστορίες επιτυχίας και ερευνητικά αποτελέσματα έργων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στόχος της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει από 7 έως 18 Μαρτίου 2007, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και η σύνδεση της επιστήμης με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει η απονομή των βραβείων Descartes σε έργα που αναδεικνύουν την επιστημονική αριστεία και τη διεθνική συνεργασία σε βασικούς τομείς επιστήμης και τεχνολογία. Θα βραβευτούν, επίσης, οι αποτελεσματικές επικοινωνιακές δράσεις για την προώθηση και τη δημόσια κατανόηση της επιστήμης από το κοινό.

Επιπλέον, σε παράλληλες συνεδρίες, θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ομιλίες, πρακτικές επιδείξεις, πειράματα, κ.λπ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε υψηλά κυβερνητικά στελέχη, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κ.ά. Θα είναι επίσης ανοιχτή για το ευρύ κοινό, με ιδιαίτερη έμφαση σε μαθητές και νέους.

Πληροφορίες:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γ.Δ. Έρευνας
Τηλ.: +32 2 2959971
Fax: +32 2 29582 20
E-mail: michel.claessens@ec.europa.eu