Νέος Οδηγός για την πολιτική της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Έναν νέο Οδηγό για την πολιτική της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) δημοσίευσε πρόσφατα η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Οδηγός περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, καθώς και προτάσεις για μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, ο Οδηγός καλύπτει θέματα όπως η θέση των ΜΜΕ στην ευρωπαϊκή οικονομία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι πρωτοβουλίες για την απλοποίηση των νομικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ, οι δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών εντός και εκτός Ευρώπης, τα προγράμματα και τα δίκτυα για την εισαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, η δημιουργία κοινών τεχνικών προτύπων για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, κ.λπ.

Τον οδηγό, που θα είναι σύντομα διαθέσιμος και στα ελληνικά, μπορείτε να 'κατεβάσετε' από την ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/enterprise/smes/

Μάθετε Περισσότερα