Διαβούλευση για την τεχνολογία της ραδιοσυχνικής αναγνώρισης

Δημόσια διαβούλευση για την τεχνολογία της ραδιοσυχνικής αναγνώρισης (Radio Frequency Identification, RFID) διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση 'Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Ενημέρωσης') έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2006. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας RFID, την ενίσχυση της χρήσης της, αλλά και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις σε θέματα ιδιωτικότητας και υγείας.

Ο διάλογος για την τεχνολογία της ραδιοσυχνικής αναγνώρισης ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε σχετικές συναντήσεις εργασίας στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν θέματα όπως οι ερευνητικές και τεχνολογικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της RFID, η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, νομικά και κοινωνικά ζητήματα για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας, η προτυποποίηση, η διαλειτουργικότητα και το απαιτούμενο φάσμα συχνοτήτων.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση που διοργανώνει η Επιτροπή απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνολογίας RFID, καθώς και σε οργανώσεις πολιτών και στο ευρύ κοινό που ενδέχεται να επηρεαστεί από περιπτώσεις που περιλαμβάνουν επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση σχετικής Ανακοίνωσης της Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συναντήσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις πτυχές του θέματος και τη σχετική ορολογία, και να υποβάλουν τις απόψεις τους στο δικτυακό τόπο της διαβούλευσης: http://www.rfidconsultation.eu

Μάθετε Περισσότερα