Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τριών ερευνητικών προγραμμάτων της ΓΓΕΤ

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν για τα προγράμματα 'Επιστημονικές και Τεχνολογικές Συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών Οργανισμών Ε/Τ και οργανισμών εκτός Ευρώπης - 2005' (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Ανταγωνιστικότητα'), 'Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ-2005)' (θεματική περιοχή 'Κατασκευές') και 'Κοινοπραξίες Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε τομείς εθνικής προτεραιότητας' (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2000-2006) ανακοίνωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα για τις συνεργασίες μεταξύ ερευνητικών οργανισμών Ελλάδας και τρίτων χωρών, υποβλήθηκαν 329 προτάσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 40 έργα. Στο πλαίσιο της θεματικής περιοχής «Κατασκευές» του προγράμματος ΠΑΒΕΤ-2005 θα χρηματοδοτηθούν 6 έργα. Τέλος, 27 έργα θα χρηματοδοτηθούν στο πρόγραμμα «Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε τομείς Εθνικής Προτεραιότητας», κατόπιν αύξησης της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Τις επόμενες ημέρες οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των έργων θα ενημερωθούν για την αναλυτική βαθμολογία ανά κριτήριο αξιολόγησης και για τα σχόλια των κριτών.