YourIS: video portal για ερευνητικά αποτελέσματα του IST

Οι τελευταίες εξελίξεις της ευρωπαϊκής έρευνας στον τομέα των Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας παρουσιάζονται στη νέα δικτυακή πύλη YourIS (www.youris.com). Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα πολυμέσων που παρέχει σύντομα βίντεο και σχετικές πληροφορίες για ερευνητικά αποτελέσματα έργων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος 'Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST)' του 6ου Προγράμματος Πλαίσιο.

Η δικτυακή πύλη απευθύνεται σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα έρευνας και τεχνολογίας, επιστήμονες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την έρευνα που αναπτύσσεται σήμερα στην Ευρώπη.

Η διαδικασία για την ανάκτηση των βίντεο και των πληροφοριών είναι απλή. Τα έργα και τα ερευνητικά αποτελέσματα είναι ταξινομημένα στις εξής θεματικές κατηγορίες: Καθημερινή ζωή, Επιστήμη και Έρευνα, Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Περιβάλλον, Υγεία, Πολιτισμός και Ψυχαγωγία, Ασφάλεια, Γυναίκες και Επιστήμη. Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο θέμα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα έργα που αντιστοιχούν και να παρακολουθήσει μια σύντομη διαφήμιση αυτών που τον ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια, μπορεί να παραγγείλει ηλεκτρονικά τα σχετικά βίντεο, καθώς και άρθρα, σχόλια, χρήσιμες διευθύνσεις στο Διαδίκτυο, κ.ά. που θα του δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ευρωπαϊκή Κοινωνία της Πληροφορίας. Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία και εκπομπή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.

Η δικτυακή πύλη αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου IST-TV, στο οποίο συμμετέχουν 8 οργανισμοί από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο). Τα βίντεο των ερευνητικών αποτελεσμάτων έχουν ήδη προβληθεί περισσότερες από 100 φορές σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (ΕΡΤ-3).

Μάθετε Περισσότερα